запам'ятайте / запишіть
повідомте, що ви знайшли інформацію
на сайті "Map.zt.ua - Карта Житомира"

Новина компанії "20 хвилин, Газета"

05.01.2018

ПРАВДИ СИЛА .

Газета журналістських розслідувань "ШАНС" додає 2 нові світлини.

1 год · 

ІСТОРІЯ З ЗАХОПЛЕННЯМ ВЛАДИ В ТЕПЛИЦЬКІЙ РАЙРАДІ ДОБІГАЄ ЛОГІЧНОГО ЗАВЕРШЕННЯ.

До Теплицької районної ради, смт. Теплик, вул. Незалежності, 25 Вінницької області 23800 
Голові постійної комісії з питань регламенту, депутатської етики, гласності, адміністративно-територіального устрою, взаємодії з органами місцевого самоврядування, зміцнення законності та правопорядку Савлуку О. А. 
Голові Теплицької РДА Марцин Л.І. смт. Теплик, вул. Незалежності, 25 Вінницької області 23800 
Редактору ПП "Редакція районної газети та радіомовлення "Вісті Тепличчини" Лупещенко І.О. 
Депутата Теплицької районної ради Вінницької області Романюка В. І.

ЗВЕРНЕННЯ

05.04.2017 року постановою Теплицького районного суду Вінницької області (далі - Суд) визнано протиправними та скасовано два рішення Теплицької районної ради, а саме: 
1.Визнано протиправним рішення 17 позачергової сесії Теплицької районної ради від 14 березня 2017 року "Про скликання 18 позачергової сесії 7 скликання Теплицької районної ради" та скасовано його. 
2.Визнано протиправним рішення 18-тої позачергової сесії Теплицької районної ради від 21 березня 2017 року №18.1 "Про обрання головуючого пленарних засідань Теплицької районної ради" (яким районна рада поклала виконання обов’язків голови районної ради всі без обмежень на Сокотнюк Т.С.) та скасовано його.

14.04.2017 року т.в.о. голови Теплицької районної ради Сокотнюк Т.С. та 18.04.2017 року депутат районної ради Токарчук В.М. подали до Вінницького апеляційного адміністративного суду апеляційні скарги на рішення Теплицького районного суду від 05 квітня 2017 року з вимогою скасувати його та розпочали протиправно затягувати розгляд своїх же апеляційних скарг по суті заявлених вимог. Затягування розгляду апеляційних скарг представниками районної ради, т.в.о. голови Теплицької районної ради пані Сокотнюк Т.С., депутата Теплицької районної ради пана Токарчука В.М. призвели до того, що апеляційні скарги Сокотнюк Т.С. та Токарчука В.М. було розглянуто лише 14.12.2017 року та постанова Теплицького районного суду від 05 квітня 2017 року на підставі ухвали Вінницького апеляційного адміністративного суду набрала законної сили 14 грудня 2017 року. Нормами ст.370 КАС України передбачено, що судове рішення, яке набрало законної сили, є обов’язковим для учасників справи, для їхніх правонаступників, а також для всіх органів, підприємств установ організацій, посадових осіб, інших фізичних осіб і підлягає виконанню на всій території України. Не виконання судового рішення тягне за собою відповідальність, встановлену законом.

Звертаю увагу депутатів Теплицької районної ради, що за приписами п.1 ч.1 ст.18 Закону України "Про статус депутатів місцевих рад" депутат районної ради зобов’язаний: 1) додержуватися Конституції та Законів України, актів Президента України, Кабінету Міністрів України, регламенту ради та інших нормативно-правових актів, що визначають порядок діяльності ради та її органів.

10.10.2017 року, я вже звертався з листами до Теплицької районної ради та Теплицької районної державної адміністрації (листи зареєстровані по вхідній кореспонденції 11.10.2017 року), якими ініціював повернення до районного бюджету всіх коштів, які були отримані з районного бюджету на підставі документів, протиправно виданих районною радою, та протиправно підписаних так званою посадовою особою органу місцевого самоврядування - т.в.о. голови Теплицької районної ради Вінницької області 7 скликання, пані Сокотнюк Т.С. Насамперед звертав увагу депутатів на повернення до районного бюджету коштів в сумі 100 тис.гривень Теплицькою районною державною адміністрацією, оскільки договір про їх передачу було підписано не повноважною на те посадовою особою місцевого самоврядування - т.в.о. голови Теплицької районної ради пані Т.Сокотнюк, адже рішення про вступ її на посаду було скасовано постановою Теплицького районного суду, яка набрала законної сили ще 28 вересня 2017 року. Звертаючись до районної ради 10 жовтня 2017 року, я просив дане звернення оприлюднити на офіційному сайті Теплицької районної ради разом з рішенням апеляційного суду від 28 вересня 2017 року для того, щоб всі депутати районної ради та населення району були проінформовані щодо протиправності вступу на посаду т.в.о. голови районної ради Сокотнюк Т.С. та утримались від вчинення протиправних дій щодо участі у проведенні протиправних сесій, які скликались зазначеною пані як посадовою особою місцевого самоврядування. Моє прохання від 10 жовтня 2017 року, що зареєстроване по вхідній кореспонденції Теплицької районної ради за №107-06-701 від 11.10.2017 року, станом на 18 грудня 2017 року не виконано, інформацію, викладену у зверненні до відома депутатів та населення не доведено, перевірки отриманих та витрачених коштів районного бюджету на підставі документів, підписаних т.в.о. голови Теплицької районної ради пані Сокотнюк Т.С., не здійснено, протиправно витрачені кошти до районного бюджету не повернуто, та жодної відповіді від районної ради я не отримував, що є грубим порушенням ч.2 ст.13 Закону України "Про статус депутатів місцевих рад". 
Разом з тим листом №2956- деп від 23.10.2017 року Теплицька РДА в особі голови РДА пані Марцин Л.І. повідомила: "Стосовно підписання договору між Теплицькою РДА та Теплицькою районною радою, то 28.03.2017 року, жодного договору головою райдержадміністрації не укладалось". Саме тому в черговий раз маю нагоду звернути увагу шановної пані голови райдержадміністрації, що у моєму листі, отриманому 11.10.2017 Теплицькою РДА, яку Ви маєте честь очолювати, мова велась не тільки про договір, підписаний вами особисто 28.03.2017 року (фактично такий договір датований 27.03.2017 року), а і викладено прохання ініціювати повернення до районного бюджету всіх коштів, які були отримані з районного бюджету та витрачені іншими субєктами на підставі документів, протиправно виданих районною радою, та протиправно підписаних так званою посадовою особою місцевого самоврядування - т.в.о. голови Теплицької районної ради Вінницької області 7 скликання Сокотнюк Т.С. В такому випадку зазначене прохання стосувалось також повернення коштів до районного бюджету і за іншими договорами, підписаними головою Теплицької РДА та т.в.о голови Теплицької районної ради, в тому числі і договору від 27 березня 2017 року про передачу з районного бюджету Теплицькій РДА 100 тис. гривень. В черговий раз звертаю увагу депутатів та керівництва Теплицької РДА, що укладений договір на передачу з районного бюджету Теплицькій РДА 100 тис. грн. є нікчемним, як і нікчемним є рішення про виділення коштів, оскільки договір підписаний не повноважною посадовою особою місцевого самоврядування – т.в.о. голови Теплицької районної ради Сокотнюк Т.С., а рішення про виділення коштів прийнято на сесії Теплицької районної ради, яка жодним суб’єктом, якому нормами ст.46 Закону України "Про місцеве самоврядування в Україні" надано право скликати сесії ради, - не скликалась. 
Продовжуючи протиправну діяльність та будучи обізнаною (оскільки нею 14.04.2017 року подано апеляційну скаргу) з рішенням Теплицького районного суду від 05 квітня 2017 року, у якому Суд зазначив, що посади головуючої Теплицької районної ради з повноваженнями голови районної ради не передбачено Законом України "Про місцеве самоврядування в Україні", пані Сокотнюк Т.С., як посадова особа місцевого самоврядування – т.в.о. голови Теплицької районної ради, 25 квітня 2017 року видає протиправне розпорядження №100, на підставі якого скликає протиправно 20-ту позачергову сесію на 28 квітня 2017 року з єдиним питанням порядку денного: "Про обрання голови Теплицької районної ради". 
Норми ч.2 ст.19 Конституції України вказують, що органи місцевого самоврядування, їх посадові особи зобов’язані діяти лише на підставі, в межах повноважень та у спосіб, передбачений Конституцією та законами України. Приписами ст. 43 Закону України "Про місцеве самоврядування в Україні" визначені питання, які вирішуються районними і обласними радами виключно на їх пленарних засіданнях. 28 квітня 2017 року, порушуючи приписи ч.3 ст.46 Закону України "Про місцеве самоврядування в Україні", нормами якої передбачено, що з моменту обрання голови районної ради він веде пленарні засідання ради відповідно до вимог цього Закону та регламенту ради, Сокотнюк Т.С. особисто, за власної ініціативи, протиправно відкрила 20-ту позачергову сесію Теплицької районної ради. Звертаю вашу увагу, що головуючою на пленарному засіданні сесії, яке відбувалося 28 квітня 2017 року, Теплицька районна рада 7 скликання пані Сокотнюк Т.С. не обирала. Саме тому, коли пані Т.Сокотнюк, як посадова особа місцевого самоврядування (т.в.о. голови Теплицької районної ради), внесла пропозицію раді, а рада прийняла пропозицію пані Т.Сокотнюк: "Обрати депутата районної ради Тигипко В.І. секретарем 20-ої позачергової сесії Теплицької районної ради 7 скликання", Теплицька районна рада та шановна пані Сокотнюк Т.С. вчергове порушили норми ч.15 ст.46 Закону України "Про місцеве самоврядування в Україні", за якими всі процедурні питання, а також порядок роботи сесії ради визначаються регламентом ради. Нажаль, ні голова постійної комісії з питань регламенту, ні депутати районної ради - члени зазначеної комісії, ні інші депутати, присутні на пленарному засіданні 20-тої позачергової сесії, в порушення приписів п.3 ст.41 Регламенту не звернулися до головуючого на пленарному засіданні із заявою про порушення норм Регламенту та Закону №280/ВР-97 при скликанні, відкритті пленарного засідання, формуванні робочих органів та веденні пленарного засідання зазначеної сесії. Приписи ч.4 ст.16 Регламенту ради 7 скликання визначають, що: "Пропозиції щодо секретаря послідуючих сесій вносить головуючий на сесії". Отже, обрання секретарем сесії депутата районної ради пані Тигипко В.І. також відбулось за протиправних дій районної ради та протиправних дій протиправної посадової особи - т.в.о голови Теплицької районної ради Соктнюк Т.С., а отже відбулося - протиправно. Продовжуючи діяти не на підставі, не в межах повноважень та не у спосіб, передбачений Конституцією та законами України, Теплицька районна рада прийняла протиправне рішення, яким затвердила протиправно внесений неналежною посадовою особою місцевого самоврядування - т.в.о голови районної ради Т. Сокотнюк, порядок денний 20-ої позачергової сесії, який складався з єдиного питання: "Про обрання голови Теплицької районної ради". жодного іншого питання до порядку денного, протиправно скликаної так званої 20-ої позачергової сесії теплицької районної ради 7 скликання, внесено не було. Незважаючи на те, що до порядку денного сесії інших питань радою не вносилось, районна рада на протиправно скликаній сесії прийняла ще одне протиправне рішення №275, яке занесено до протоколу сесії, а саме: "Включити до складу Лічильної комісії районної ради 7 скликання Кошмелюка Івана Андрійовича – від партії "Батьківщина", Лайко Вікторію Іванівну – від Радикальної партії". Зазначеним протиправним рішенням рада фактично змінила склад лічильної комісії, яка встановлювала результати таємного голосування по обранню пані Т. Сокотнюк вже головою Теплицької районної ради. Звертаю увагу депутатів, що відповідно до норм ч.15 ст.46 Закону України "Про місцеве самоврядування в Україні" порядок обрання голови районної ради та порядок підготовки і розгляду питань на пленарних засіданнях визначається регламентом ради. Приписами ст.19 Регламенту Теплицької районної ради 7 скликання визначено, що: "Пропозиції щодо проекту порядку денного сесії районної ради узагальнюються виконавчим апаратом районної ради за поданням ініціюючих суб’єктів, визначених ч.13 ст.46 Закону України "Про місцеве самоврядування в Україні" та цим регламентом. Що стосується скликання позачергової сесії, то п.7 ст.17 Регламенту визначено, що у невідкладних випадках на вмотивовану вимогу осіб, які згідно з Конституцією та законами України мають право вимагати скликання позачергової сесії районної ради, або за власною ініціативою голова районної ради (не т.в.о. голови районної ради, не заступник голови районної ради, не третина депутатів районної ради, не постійна комісія районної ради) не пізніше як у триденний строк скликає позачергову сесію. До порядку денного такої сесії вносяться лише питання, розгляд яких визначено у пропозиціях про її скликання. Жоден із ініціюючих суб’єктів, визначених ч.13 ст.46 Закону України "Про місцеве самоврядування в Україні" та цим регламентом, з пропозицією щодо розгляду питання: "Включити до складу Лічильної комісії районної ради 7 скликання Кошмелюка Івана Андрійовича – від партії "Батьківщина", Лайко Вікторію Іванівну – від Радикальної партії" до голови районної ради не звертався, як і взагалі такої пропозиції не вносив. Проект рішення з даного питання ніким не виготовлявся та ніким не вносився. Рішення про скликання сесії з розглядом вказаного питання до відома депутатів та населення взагалі не доводилось (порушення ч.10 ст.46 ЗУ №280/97-ВР). Жодною із постійних комісій районної ради проект рішення по питанню: "Включити до складу Лічильної комісії районної ради 7 скликання Кошмелюка Івана Андрійовича – від партії "Батьківщина", Лайко Вікторію Іванівну – від Радикальної партії" - не розглядався та висновки по даному проекту рішення будь-якою із постійних комісій районної ради не надавались. (порушення ч.1 ст.47 ЗУ №280/97-ВР). За приписами ч.5 ст.40 Регламенту: "Рішення районної ради щодо проектів рішень, інших актів районної ради приймаються лише з питань, внесених до порядку денного пленарного засідання сесії районної ради до початку пленарного засідання". Оскільки проект рішення по питанню: ""Включити до складу Лічильної комісії районної ради 7 скликання Кошмелюка Івана Андрійовича – від партії "Батьківщина", Лайко Вікторію Іванівну – від Радикальної партії" не вносився до порядку денного пленарного засідання 20-ї позачергової сесії Теплицької районної ради 7 скликання - взагалі, то рада, прийнявши рішення № 275, діяла не на підставі, не в межах повноважень та не у спосіб, передбачений Конституцією та законами України, а тому дії ради є протиправними. 
Аналогічно протиправно діяла Теплицька районна рада, приймаючи рішення №277 від 28 квітня 2017 року "Про обрання голови Теплицької районної ради". Звертаю увагу депутатів, що до порядку денного 20-тої позачергової сесії Теплицької районної рада 7 скликання питання: "Про обрання голови Теплицької районної ради" вносилось на підставі виданого протиправною посадовою особою місцевого самоврядування - т.в.о. голови Теплицької районної ради Т. Сокотнюк, розпорядження №100, а також наступних протиправних дій: 
- проект рішення "Про обрання голови Теплицької районної ради" до апарату районної ради ніким із суб’єктів, визначених приписами ч.13 ст.46 Закону України "Про місцеве самоврядування в Україні", - не подавався;
- проект рішення "Про обрання голови Теплицької районної ради" апаратом районної ради не реєструвався (порушення норм ч.15 ст.46 ЗУ "Про місцеве самоврядування в Україні" та приписів п.1 ст.19 Регламенту).; 
- проект рішення "Про обрання голови Теплицької районної ради" районною радою до відома депутатів та населення взагалі не доводився в порушення норм ч.10 ст.46 ЗУ "Про місцеве самоврядування в Україні" та норм ст.15 ЗУ "Про доступ до публічної інформації"; 
- проект рішення "Про обрання голови Теплицької районної ради" постійними комісіями районної ради не розглядався та висновки постійними комісіями районної ради по зазначеному проекту рішення не надавались в порушення норм ч.1 ст.47 ЗУ "Про місцеве самоврядування в Україні" та приписів п.2 ст.69 Регламенту).; 
- проект рішення "Про обрання голови Теплицької районної ради" депутатськими групами та фракціями не розглядався (порушення приписів п.2 ст.55 Регламенту ради 7 скликання).
Підсумки голосування по питанню порядку денного "Про обрання голови Теплицької районної ради" підводились протиправно створеною лічильною комісією, на протиправно скликаній Розпорядженням №100 пані т.в.о. голови районної ради Т. Сокотнюк сесії та за протиправної підготовки питання до розгляду радою. Ці та ряд інших фактів протиправних дій як т.в.о голови Теплицької районної ради Сокотнюк Т.С., так і Теплицької районної ради 7 скликання підтверджуються протоколом, звукозаписом та відеозаписом так званої 20-тої позачергової сесії Теплицької районної ради 7 скликання від 28 квітня 2017 року.

За викладених вище обставин всі послідуючі дії протиправно обраної голови Теплицької районної ради 7 скликання пані Сокотнюк Т.С. є протиправними, що призведе до скасування всіх рішень, прийнятих Теплицькою районною радою, в тому числі і нормативно-правових актів про внесення змін до районного бюджету на 2017 рік та прийняття бюджету на 2018 рік. 
Прошу оприлюднити дане звернення на офіційному сайті Теплицької районної ради та офіційному сайті Теплицької РДА.

Зважаючи на вище викладене, прошу постійну комісію з питань регламенту депутатської етики, гласності, адміністративно-територіального устрою, взаємодії з органами місцевого самоврядування, зміцнення законності та правопорядку / Савлук О.А./:

1. Розглянути на засіданні комісії дане звернення; 
2. Надати висновки комісії щодо вказаних у зверненні порушень законодавства, допущених діями теплицької районної ради та т.в.о. голови Теплицької районної ради Сокотнюк Т.С., голови Теплицької РДА Марцин Л.І., та оприлюднити висновки комісії на офіційному сайті Теплицької районної ради; 
3. Розробити та запропонувати раді порядок приведення протиправно прийнятих рішень Теплицькою районною радою на протиправно скликаних сесіях (сесії, які скликались пані депутатом районної ради Сокотнюк Т.С.) до норм чинного законодавства, в тому числі і рішень по поверненню коштів до районного бюджету;
4. Скликати сесію Теплицької районної ради з питанням затвердження бюджету на 2018 рік у відповідності до положень Закону України "Про місцеве самоврядування в Україні" та регламенту Теплицької районної ради 7 скликання. 
Прошу голову Теплицької РДА Марцин Л.І. повернути до районного бюджету кошти в сумі 100 тис грн., протиправно отримані Теплицькою РДА на підставі договору, підписаного т.в.о. голови Теплицької районної ради Сокотнюк Т.С.

Депутат Теплицької районної ради Романюк В.І. 19.12.2017 року, смт.Теплик

Газета «Вісті Тепличчини», № 52(9160) від 28 грудня

НАГАДАЄМО - ІСТОРІЯ ЦЯ НЕ ТАК СТАРА, ЯК ЗАДАВНЕНА, АЛЕ...НАРОД СКАЖЕ, ЯК ЗАВ"ЯЖЕ - СКІЛЬКИ ВІРЬОВОЧЦІ НЕ ВИТИСЬ - А КІНЕЦЬ ВСЕОДНО ЗНАЙДЕТЬСЯ... Почитайте єрєсь підписану теплицькими депутатами ЩЕ В ЧЕРВНІ МІСЯЦІ 2017 РОКУ - це ж просто донос на самих себе. Але, щоб це стало доносом в процесуальному плані, тобто підпадало під кримінальний кодекс - і тут відзначився велиий і мудрий Андрій Гижко - ви це несіть в поліцію і прокуратуру, бо така ахінея в стінах ОДА ахінеєю і залишиться, а от коли занесете в поліцію і прокуратуру, то да - до наявних у вас кримінальних "лаптів" добавляться ще новіші. Мудрий політик.

https://www.facebook.com/democratic.action/posts/1313057315477501

Інші новини компанії "20 хвилин, Газета"

31.01.2018
31.01.2018
31.01.2018
31.01.2018
31.01.2018
31.01.2018
31.01.2018
31.01.2018
31.01.2018
31.01.2018
30.01.2018
30.01.2018
30.01.2018
30.01.2018
30.01.2018
30.01.2018
30.01.2018
30.01.2018
30.01.2018
30.01.2018
29.01.2018
29.01.2018
29.01.2018
29.01.2018
29.01.2018
29.01.2018
29.01.2018
29.01.2018
29.01.2018
29.01.2018
28.01.2018
28.01.2018
28.01.2018
28.01.2018
28.01.2018
28.01.2018
28.01.2018
28.01.2018
28.01.2018
28.01.2018
27.01.2018
27.01.2018
27.01.2018
27.01.2018
27.01.2018
27.01.2018
27.01.2018
27.01.2018
27.01.2018
27.01.2018

Коментарі

 map.zt.ua (0)  

← Новини компаній