запам'ятайте / запишіть
повідомте, що ви знайшли інформацію
на сайті "Map.zt.ua - Карта Житомира"

Новина компанії "20 хвилин, Газета"

30.12.2017

Новорічні рецепти: як готувати м’ясні страви і оригінальний десерт

 



 

 

Віктор Палевський, шеф-кухар ресторану «Гетьман», каже, що 2018 — це рік жовтої собаки, отже на столі повинно бути те, що вона любить.

Віктор пропонує приготувати

Свині ребра за технологією низькотемпературного приготування.


 

Для цього потрібно:

ребра свині (м'ясні, товсті) 1кг;

гірчиця міцна 30г;

олія 50г;

сіль;

перець чорний мелений;

спеції, які використовуєте для маринування шашлику


Як готувати

Натираємо зачищені ребра спеціями, сіллю, змащуємо гірчицею і потім олією, даємо промаринуватися один день. Далі викладаємо ребра на деко, накриваємо ще одним деком чи фольгою і запікаємо при температурі 75-80 градусів 12-36 годин, це можна зробити вночі, а зранку дістати готові ребра. За такий тривалий час приготування вони стануть м'які й не втратять багато соку.



Ребра можна приготувати заздалегідь і потім доготувати (в холодильнику, охолонувші ребра стоять близько 2-3 днів без проблем). Готові ребра дістаємо з холодильника за 1 годину, щоб вони стали кімнатної температури і далі готуємо на кострі, вугіллі чи в духовій шафі близько 15-30 хвилин, в залежності від розміру. Можна також ребра змастити соусом барбекю за 5-10 хвилин до готовності.

 

Качка з цитрусами та яблучним соусом


Качка ціла близько 2кг;

гірчиця діжонська (але не в зернах, можна американську, якщо не знайдете) — 50г;

мед 30г;

оцет бальзамічний (або винний чи навіть лимонний сік, але не столовий оцет) 50г;

олія оливкова 50-70г;

сіль;

кориця;

мускатний горіх;

перець;

лимон — 1шт;

апельсин — 1шт (невеликий);

яблуко — 2-3 шт (бажано сорту «Семиренка»);

вино біле — 150 г


Змішуємо гірчицю, мед, оцет і поступово тонкою цівкою вливаємо оливкову олію, це наш маринад. Зачищену качку натираємо сіллю, мускатним горіхом і корицею(маленька щіпка, не перестарайтесь). Далі поливаємо маринадом і розтираємо. Цитруси обдаємо кип'ятком 2-3рази, щоб забрати з них гіркоту і запихаємо в качку, можна додати всередину ще тим'ян та розмарин по маленькій гілочці.



Викладаємо качку в рукав для запікання заливаємо також маринад, який залишився, додаємо також очищені яблука, нарізані дольками. І запікаємо близько 3-5 годин при температурі 120-150 градусів в залежності від розміру та духової шафи. Далі розкриваємо обережно рукав, зливаємо сік та яблука в чашу блендера й випікаємо качку без рукава ще 20-30 хвилин при температурі 180 градусів до золотої скоринки, тим часом перебиваємо до однорідної консистенції яблука і проціджуємо через сито, випаровуємо вино 1 хвилину і вливаємо пюре з яблук, випаровуємо до консистенції рідкої сметани, додаємо трішки цукру, якщо вино було сухе. Викладаємо, качку на тарілку і поливаємо соусом, або подаємо його окремо в соуснику.

Качку можна приготувати і без використання соусу та яблук. Лише в маринаді з цитрусами.

 

Рулька в пиві під часниковою скоринкою


рулька свина 1 шт.

пиво обов'язково темне 1л;

цибуля 1 шт;

морква 1 шт;

лавровий лист 2-3 шт;

перець духмяний 5горошин;

сіль;

часник 3-5 зубчиків;

олія 30-50г;

кріп чи петрушка 2-3 гілочки


Це продукт не дорогий в порівнянні з іншим м'ясом, наявність самого м'яса в ньому близько 50-40%, а решта — це шкіра, жир і кістка.

Рульку вибираємо без копита (його м'ясники самі обрубують на прохання), бажано задньої ноги, вагою приблизно 2-3кг.

Рульку замочуємо у воді на 1 годину, добре зачищаємо ножем, і промиваємо, заливаємо водою й кип'ятимо, після закипання зливаємо воду, промиваємо, заливаємо пивом і додаємо води, щоб покрити рульку повністю, каструлю вибираємо по діаметру рульки, щоб менше води пішло. Додаємо чищені овочі, спеції, сіль та варимо, знімаючи піну 3-5 годин до м'якості м'яса.



Далі можна її залишити в відварі щоб охолола. Її можна також зробити заздалегідь, а перед самим святом доготувати, для цього дістаємо рульку, змащуємо соусом із перетертого часнику, олії, зелені та щіпки солі й допікаємо в духовій шафі 20-30 хвилин при температурі 180 градусів.

 

Ще декілька порад для тих, хто вірить у прикмети. Що готувати у рік собаки?

— Краще за все готувати м'ясо, особливо з кісткою й овочі, які також полюбляє собака, — каже Віктор Палевський. — Варто відмовитись від делікатесів, так як вони цього не дуже люблять, риби також не повинно бути багато на столі.

Віктор вважає, що так як собаки пішли від вовків, а вони тварини, які тримаються зграї, тому й святкувати потрібно компаніями й не лише за святковим столом.

 

Новорічний кекс. Фірмовий фото-рецепт від кондитера Віталія Ксенчина



Для кексу (10 шт.)


Вершкове масло — 75 гр.

Цукор — 75 гр.

Яйця — 2 шт

Молоко — 100 гр.

Мука — 100 гр.

Какао — 20 гр.

Розпушувач — 2 гр.




Вершкове масло + цукор збиваємо до біла + яйця + молоко + борошно + какао + розпушувач — все збиваємо.

Для декору:


Вершки (30-32%) 200 гр.

Пудра — 60гр.

Горіх — 30гр.

Вершки збиваємо з пудрою і додаємо зелену фарбу

Шоколад — 90гр.

Вафельний конус — 3шт.

Мішок 2 шт.

Харчова фарба зеленого кольору




Фото-рецепт

1.



2. 



 3.



4.



5.



6.



7. Випікати 20 хвилин при температурі 180 градусів.



8.



9.



10.



11.



12.



 

Інші новини компанії "20 хвилин, Газета"

31.01.2018
31.01.2018
31.01.2018
31.01.2018
31.01.2018
31.01.2018
31.01.2018
31.01.2018
31.01.2018
31.01.2018
30.01.2018
30.01.2018
30.01.2018
30.01.2018
30.01.2018
30.01.2018
30.01.2018
30.01.2018
30.01.2018
30.01.2018
29.01.2018
29.01.2018
29.01.2018
29.01.2018
29.01.2018
29.01.2018
29.01.2018
29.01.2018
29.01.2018
29.01.2018
28.01.2018
28.01.2018
28.01.2018
28.01.2018
28.01.2018
28.01.2018
28.01.2018
28.01.2018
28.01.2018
28.01.2018
27.01.2018
27.01.2018
27.01.2018
27.01.2018
27.01.2018
27.01.2018
27.01.2018
27.01.2018
27.01.2018
27.01.2018

Коментарі

 map.zt.ua (0)  

← Новини компаній