назад
Реклама Житомира

Тригорський Свято-Преображенський чоловічий (Монастир УПЦ МП)

Меню компанії:
показати
Адреса:
Житомир, пров. Троковицький, 2 с. Тригір'я
Посилання:
Статистика:
Перегляд інформації про компанію:
Останні 30 днів – 1 людей.
За останні 6 місяців –7 людей.
Про компанію:
Тригірський Свято-Преображенський чоловічий монастир ― обитель Житомирської та Новоград-Волинської єпархії у селі Тригір'я Житомирської області.

Тригорський Спасо-Преображенський Чуднівський чоловічий православний монастир заснований 1583 р. князем Володимиром Житомирським. Для святої обителі князь визначив відокремлене місце серед густої діброви на найвищому березі річки. Тетерів. У XVIII ст. монастир перейшов до уніатів, але у 1839 р. був повернутий православній церкві. Монастир компактний та затишний, складається лише з лаконічної Преображенської церкви (1854-73 рр.) та келійного корпусу (1782 р.). Головна святиня – ікона Тригорської Божої Матері. Від огорожі відкривається ефектний вид на заповнений водами водосховища каньйон Тетерева з високими скелястими берегами, вкритими мішаним лісом.

Тепер монастир потихеньку відбудовується, у цьому йому допомагає молодь із різних громадських об'єднань. У1984 року, після будівництва греблі, вода в Тетереві біля монастиря піднялася на 20 метрів. Як результат – затоплені печери, які були вирубані у 14-му столітті ченцями, та навіть загроза обвалення монастиря. Ґрунт постійно підмивається водами, і що буде далі – невідомо.
Небагато реклами Житомира:
Відгуки про компанію:
Написати відгук
На вказаний e-mail буде відправлено посилання, перейдіть по ньому, щоб підтвердити email і опублікувати коментар.
Опублікувати
Зверніть увагу!
1. Якщо Ви хочете написати негативний відгук – будь ласка, будьте конкретними, обґрунтуйте, аргументуйте свою думку. Інакше коментар буде розцінено як спробу недобросовісної конкуренції і буде видалено Адміністратором.
2. Якщо сторінкою керує представник компанії, він самостійно вибирає відповідати чи видаляти коментарі.
Сподіваємося на Ваше розуміння!
Компанія представлена в каталозі підприємств: