назад
Реклама Житомира

Парафія святого Василія Великого Української Греко-Католицької Церкви міста Житомира (Релігійна організація)

Меню компанії:
показати
Фото компанії:
Адреса:
Житомир, вул. Шевченка, 111
Контакти:
+38(067)... показати телефон
Посилання:
Часи роботи:
На сьогоднішній день богослужіння відправляються щоденно за таким розкладом:

З понеділка по п'ятницю:
Божественна Літургія - 08:30

СУБОТА
Божественна Літургія - 10:00
Вечірня - 18:00

ТИЖДЕНЬ
Ранкова - 09:00
Годинник - 09:45
Божественна Літургія - 10:00
адміністратор:
о. ВІталій Сидорук
Статистика:
Перегляд інформації про компанію:
Останні 30 днів – 3 людей.
За останні 6 місяців –8 людей.
Про компанію:
Парафія заснована 2 квітня 1997 року, коли на установчих загальних зборах парафії було прийнято її статут і подано прохання про реєстрацію громади органами державної влади. 15 вересня цього ж року громаду було зареєстровано Житомирською облдержадміністрацією. Оскільки всі храми Житомира, що мала у власності наша Церква ще до заборони і цілковитого знищення її московськими царями були або знищені чи перебудовані, то громаді нічого більше не залишалося як просити допомоги та тимчасового притулку у братів-християн. На це прохання радісно відгукнувся лише єпископ Ян Пурвінський, ординарій Київсько-Житомирської римо-католицької Дієцезії. З цієї години до лютого 2007 року громада збиралася біля костелі святої мучениці Софії.

Під час формування громади до нас навідувалися священики сусідніх парафій, зокрема, з міста Бердичева. Тоді на чисельні прохання парафіян на парафію було призначено настоятеля.За розпорядження преосвященного Василя Медвіта, Екзарха Київо-Вишгородського грамотою від 25 грудня 1998 року отця Віталія Сидорука було призначено адміністратором для вірних УГКЦ у місті Житомирі та околицях.

Наступною проблемою став питання будівництва храму. Після проведення загальних зборів 17 травня 1999 року парафіяни звернулися до Житомирського міського голови з проханням про виділення земельної ділянки під будівництво церкви. Паралельно почали проводити роботи з виконання проектної документації для будівництва нового храму. Після проведення конкурсу реалізацію цього завдання було доручено Житомирському ТОВ "Портал”. Члени парафії, сповнені віри та оптимізму безнастанно працювали над втіленням цього грандіозного задуму у життя.



Свято Покрову Пресвятої Богородиці принесло у серця житомирських греко-католиків нову радість. 14 жовтня 2000 рокуВасиль Медвіт, Екзарх Київо-Вишгородський, освятивши ділянку під будівництво нового храму. Ця значна подія додала натхнення для ще більш потужної праці всім нашим парафіянам. Таким чином на закінчення 2002 року наша громада мала виділену під будівництво земельну ділянку та повністю готовий робочий проект храму, що пройшов експертизу та всі погодження.

Понеділок, 16 червня 2003 року, коли Церква святкувала день Святого Духа, ставши для наших вірних днем ​​особливої ​​радості. Цього дня відбулося освячення та закладення наріжного каміння нашого храму на честь святого Василія Великого, який здійснив Його Преосвященство Василій Медвіт, Екзарх Київо-Вишгородський у співслужінні з владикою Яном Пурвінським та духовенством УГКЦ та у присутності багатьох гостей.

З цього дня почалося будівництво цокольної частини храму, яка тривала три з половиною роки. У лютому 2007 року ці роботи були майжезакінчено, що дало змогу розпочати тут проведення богослужінь.

1 квітня 2007 року, біля Квітну неділю, Преосвященний Владика Богдан (Дзюрах), єпископ-помічник Київської архієпархії, прибув до Житомира, щоб освятити престол нижнього храму церкви святого Василія Великого. Святкування розпочалося о 10:00 з посвячення престолу та продовжилося архієрейською Божественною Літургією, яку очолив Владика Богдан. Для спільної молитви також прибули духовенство з Києва та Житомирської області.

Новий храм буде двоповерховим. Нижній храм освячено на честь світлого свята входу Господнього до Єрусалиму. Незабаром на вже збудованому цокольному поверсі розпочнеться будівництво головного храму на честь святителя Василія Великого, а поки що парафія збирається на богослужіння у нижньому храмі, де улаштовано та освячено нижній храм на честь світлого свята входу Господнього до Єрусалиму.

З тієїпричини, що храм ще не добудовано та не введено в експлуатацію, ми не маємо визначеної адреси (Можливо буде надано поштову адресу – вул. Шевченка, 111) . Але Ви можете знайти нас на нашому будівельному майданчику на вулиці Вітрука - Шевченка. Доїхати можна троллейбусами №№ 1, 2, 3, 4, чи іншим транспортом до остановки "Промавтоматика".
Додаткова інформація:
Усі парафіяни можуть прийняти Святі Тайни, а також різного чину освячення та благословення. У цих випадках необхідно особисто звертатися до отця-пароху.

Бажаючим отримати Святу Таємницю Хрещення необхідно звернутися за місяць, а Святу Таємницю Вінчання — за три місяці до запланованого дня здійснення Таїнства.

При парафії функціонує недільна катехитична школа. Заняття відбуваються у трьох вікових групах (молодша, середня та дорослі) після недільної Літургії у храмі та пристосованих для цього приміщеннях. Також збирається молодіжна група в годину, яку визначають самі.

Також при парафії існує художньо-катехитична школа та гурток церковного співу під проводом сестер-василіянок. Заняття проходять у монастирі у неділю о 16:30.
Небагато реклами Житомира:
Відгуки про компанію:
Написати відгук
На вказаний e-mail буде відправлено посилання, перейдіть по ньому, щоб підтвердити email і опублікувати коментар.
Опублікувати
Зверніть увагу!
1. Якщо Ви хочете написати негативний відгук – будь ласка, будьте конкретними, обґрунтуйте, аргументуйте свою думку. Інакше коментар буде розцінено як спробу недобросовісної конкуренції і буде видалено Адміністратором.
2. Якщо сторінкою керує представник компанії, він самостійно вибирає відповідати чи видаляти коментарі.
Сподіваємося на Ваше розуміння!
Компанія представлена в каталозі підприємств: