запомните / запишите
сообщите, что вы нашли информацию
на сайте "Map.zt.ua - Карта Житомира"

Hовость компании "20 хвилин, Газета"

14.01.2018

Фалафель, мідії, море м’яса. Огляд вінницького фудфесту

Перший фестиваль вуличної їжі у 2018 році компактно розташувався в Центральному парку. Точки продажу їжі знаходяться навколо головної ялинки Вінниці. Деякі знаходяться поблизу фонтану.

Ще є «точки» ближче до входу з парку, що на вулиці Хлібна. Там також поставили намети з обігрівачами, де можна комфортно поїсти та випити. Журналісти поговорили з учасниками фестивалю та дізналися, які смаколики можна скуштувати.

Мідії та овочі на мангалі

Поблизу фонтану в парку розташувалася єдина точка продажу, яка називається «Від Пуза». Звідси пахне смаженим м’ясом, пловом, тушкованими овочами. Продавчиня розказала, що участь у фесті була для неї не очікуваною.

— Подзвонила подруга, сказала, що потрібно допомогти готувати. А потім шеф запропонував роботу. О так все випадково для мене сталося. Найкраща страва у нас — це шашлик. Усім подобається, — сказала дівчина.



Ціни:


шашлик — 50 грн за 100 гр.
ребра та стейки — 35 грн за 100 гр.
овочі на мангалі — 35 грн за 100 гр.
лаваші — 45-50 грн за 100 гр.


Далі прямуємо крізь кіоски, де продають попкорн та солодощі. І бачимо, що поряд з ялинкою дуже багато людей.


Короткий огляд у відео:




Більшість з них споглядає на те, як переможець шоу «Майстер-шеф» Ігор Місевич готував бограч. Його потім безкоштовно давали гостям фудфесту.



«Батискаф» — єдина точка, де пропонували море-продукти. Точка продажу — поблизу ялинки. А крім того, тут можна було скуштувати екзотичну страву для Вінниці: фалафель.

— Наша фішка — це мідії. На жаль, взяли з собою тільки новозеландські. Ціни на фестивалі та ціни в нашому закладі — не відрізняються. Ще ми подаємо картоплю фрі, нагетси, фалафель, сир халумі, равіоллі. Взагалі нашим відвідувачам подобається кухня «Батискафу». А на фесті навіть краще, бо в закладі постійно всі столики зайняті, і не всі можуть скуштувати, — розповів офіціант закладу Максим Костишин.



Ціни за порції:


картопля фрі — 35 грн
нагетси — 45 грн
фалафель — 40 грн
равіолі — 50 грн
мідії — 100 грн


Фестиваль м’яса

Взагалі на цьогорічному фестивалі вуличної їжі дуже багато м’ясних страв. Шашлики, тушковані овочі, бограч, плов та багато іншого є майже в кожній точці продажу. І це величезна конкуренція за гроші відвідувачів.



Наприклад, киянам з кафе «У Давида» така організація не сподобалася.

— На фестивалях вуличної їжі ми доволі часто: з квітня до листопада, щотижня. От у Вінниці приїхали на зимовий фест. Але цей — ніякий. Відвідувачів мало, підходять і нічого не купують. У Києві фестиваль вуличної їжі краще, — розказала продавчиня.



Поблизу ялинки молодики в чорних костюмах з «оголеними ребрами» готують м’ясо. Це точка «Вінницької реберні». Директор закладу Віталій Гуменюк розказав, що про фест дізнався за тиждень до його проведення.

— Як зміг, так і зібрався. Взяли нашого хорошого пива, хріновуху, реберці та лаваші. Усі ціни — не фестивальні, які там вдвічі-втричі більші, щоб на квартиру заробити за один вечір. А така сама, як і в закладі. Відвідувачів поки що небагато. Більшість народу тут стояло, щоб взяти участь в розіграші, — директор Віталій Гуменюк.



Солодка частина

Поблизу м’ясної реберні продають незвичний крем-мед. Біля столу зібралася купа дітей, продавець дає скуштувати з різних баночок, щоб була змога обрати улюблений смак. Андрій з вінницького закладу «Еко-Лавка» розказав, що ці солодощі готують без цукру.

— У меду дуже ніжна структура, схожа на крем. Використовуємо тільки натуральні, висушені ягоди. Тут є багато смаків: рябина, малина, ягоди годжо, малина, кокос, шовковиця та багато іншого. Є і невеличкі подарункові набори, — сказав Андрій.



Ціни:



крем-мед: 40-200 грн



Прямуємо далі, у напрямку школи №2. До виходу з парку поставили «фудкорти»: палатки зі столами та стільцями, де є обігрівачі. А з іншого боку є точки продажу. Багато відвідувачів звертали увагу на палатку з написом «Чуррос». Тут можна скуштувати пунш та іспанське печиво, що й дало назву їх закладу.

— Це печиво із заварного тіста. Його треба їсти з соусами: малина, шоколад, карамель, що ми самі робимо. Ми єдині, хто робимо таку страву і працюємо тільки на фестах, які у Вінниці, сподіваюсь, будуть проводитися все частіше. Взагалі, це моє хобі. Просто одного разу зібралися з друзями, вирішили щось зробити на такому фестивалі. А так, кожний займається своєю справою, — сказав працівник Руслан



Ціни:


чуррос — 50 грн
пунш — 30-50 грн


А тим, хто хоче не тільки поїсти, а й трохи випити, варто завітати у намет «Тернопільської Гуральні». Там продають наливки аж 16 видів.

— Ми готуємо наливку. Тут є різні смаки та різна міцність: від 28 до 40 градусів. Усе робимо самі, в Тернополі є невеличке виробництво. От наприклад, найніжніша — це варенуха спотикач, для чого ягоди спочатку проварюємо, а потім додаємо алкоголь. Але є кислі, нейтральні смаки. Є більш солодкі. Фестиваль нам подобається: організатори приємні, добре облаштували територію. А ялинка у вас взагалі найкраща! Такої ми ще не бачили, — сказав працівник закладу Віталій Забава.



Якщо солодкого ще не вистачило, тоді варто підійти до точки «Desert Studio Sweet Senya».

— Солодощі виробляємо з шоколаду та натуральних продуктів. Готуємо за авторськими рецептами. І є фірмова цукерка, називається «Вулкан»: власноруч виготовлена цукерка, що виготовлена з бельгійського шоколаду. Сьогодні її немає, завтра буде, — розказав кондитер Віталій Ксенчин.



Про враження

На фесті побував й вінницький велоактивіст Олександр Царевський, який дуже хвалив морепродукти.

— Ідея оригінальна для Вінниці. Організатори багато ризикують тим, що проводять фудфест в холодну пору року. Багато знайомих тут зустрів, і ніхто не казав, що щось не сподобалося. Дуже сподобалися мідії, фалафель. І обов'язково скуштуйте каву, — сказав велоактивіст Олександр Царевський.



— Був на фестивалі їжі. Організовано добре, гігантських черг не було, а вільні місця за столиками були. Зокрема і в обігріваємих наметах. Вибір страв достойний. Із того, що скуштував: чуррос смачний, порція велика; фалафель не раджу, дуже сухий; імбирний глінтвейн від «Чорна Кішка Білий Кіт» добрий, — поділився враженнями від фудфесту в Фейсбуку Іван Комаров.

Організаторка фестивалю «Vinnytsia Food Fest» Світлана Ярова розказала, що попри складнощі та стислі строки на підготовку фестиваль має успіх.

— О третій годині дня тут навіть не проштовхнутися. Схоже ми впоралися: складно порахувати скільки зараз є людей. У нас є 23 точки з вуличною їжею. Є іспанська, голландська, польська, українська кухні. Залучили майстер-шефа Ігора Місевича, який готує бограч для відвідувачів фесту. Завтра у нас по програмі буде закриття ялинки та інші цікавинки. Приходьте! — сказала Ярова.

Нагадаємо, що фестиваль вуличної їжі буде і завтра, 14 січні. З 12-ої до 22-ої години.

Другие новости компании "20 хвилин, Газета"

31.01.2018
31.01.2018
31.01.2018
31.01.2018
31.01.2018
31.01.2018
31.01.2018
31.01.2018
31.01.2018
31.01.2018
30.01.2018
30.01.2018
30.01.2018
30.01.2018
30.01.2018
30.01.2018
30.01.2018
30.01.2018
30.01.2018
30.01.2018
29.01.2018
29.01.2018
29.01.2018
29.01.2018
29.01.2018
29.01.2018
29.01.2018
29.01.2018
29.01.2018
29.01.2018
28.01.2018
28.01.2018
28.01.2018
28.01.2018
28.01.2018
28.01.2018
28.01.2018
28.01.2018
28.01.2018
28.01.2018
27.01.2018
27.01.2018
27.01.2018
27.01.2018
27.01.2018
27.01.2018
27.01.2018
27.01.2018
27.01.2018
27.01.2018

Комментарии

 map.zt.ua (0)  

← Новости компаний