Страви з трюфелями презентували у вінницькому ресторані
У ресторані «Тифліс» влаштували презентацію страв, у які додають трюфель. На «трюфельне полювання» прийшли приблизно півсотні людей. І серед них були вінницькі ресторатори, що зацікавилися вінницьким трюфелем.
Хоча як розказав один з організаторів — фермер та агроексперт Олександр Джига — мета такого заходу: відродження культури споживання цього грибу.
— А глобальніша мета — відродити культуру споживання в Україні. Вчора було багато видів трюфеля: чорний бургунський, п'ємонтський, червоний техаській, білий, меланогастер, чорний оленячий, борче. Усі вони були знайдені на Вінниччині.
— От у Вінниці є фестиваль вуличної їжі. Як думаєте, чи варто показати вінничанам трюфелі на такому заході?
— Звісно, що є. Це було б гарно для популяризації трюфеля. Проте це не є цільова аудиторія. Як розповідав мені Дмитро Борисов (відомий ресторатор з Києва - авт.), вони щось робили схоже в Києві: напередодні відкриття нового ресторану зробили частування з устрицями поряд із будівлею. Проте, такий захід не набув популярності, — сказав Джига.
Після презентації трюфелями зацікавилися у вінницьких закладах. За словами пана Олександра, ресторан «Тифліс» хоче започаткувати грибні тижні. Незабаром з'явиться трюфель в кухні ресторану Feride Plaza.
— Сподобалося і рестораторам з «Иль-де-Франс». Раніше вони використовували для страв французької кухні трюфельне масло, що привозили з-за кордону. Незабаром, плануємо провести ще один захід в «Тифлісі», це буде десь у січні.
А як же з’явився трюфель на Вінниччині? Читайте більше про це в матеріалі: Гриби від 300 євро за кіло. Під Вінницею фермер вирощує трюфелі
Фото зі сторінки Олександра Джиги /www.facebook.com/dhzyga