запомните / запишите
сообщите, что вы нашли информацию
на сайте "Map.zt.ua - Карта Житомира"

Hовость компании "Обласний медичний центр здоров’я та спортивної медицини"

 

27.12.2014

Новорічне льодове шоу 28 ГРУДНЯ 2014 у розважальному комплексі ФОК

Обласний медичний центр здоров’я та спортивної медицини
 
 
В рамках проекту «Рух, здоров’я, краса!» у місті Житомирі відбудеться новорічне льодове шоу.
 
 
З ініціативи просвітницького відділу Житомирського обласного медичного центру здоров’я та спортивної медицини, громадської організації «Житомирської обласної Федерації фігурного катання на ковзанах», керівництва ковзанки розважального комплексу «ФОК» у нашому чудовому місті Житомирі 28 грудня 2014 року (початок о 12.00) відбудуться показові виступи школи юних фігуристів «Новорічне свято на льоду» в рамках проекту «Рух, здоров’я, краса!».
Організатори запрошують усіх бажаючих відвідати ковзанку за адресою вул. Кибальчича, 9 та підтримати юних спортсменів обласної Федерації фігурного катання на ковзанах, Головою Правління якої є Ірина Дмитрівна Устимович.
Метою проведення заходу є привернення уваги громадськості до здорового способу життя, популяризації зимових видів спорту у нашому місті, створення умов для творчого розвитку особистості, цікавого спілкування з однолітками, утвердження престижності серед дітей та молоді здоров’я: фізичного, духовного та соціального.
До висвітлення події запрошуються усі засоби масової інформації.
Інформативно:
Фігурне катання – без сумніву є одним з найкрасивіших олімпійських видів спорту. Про користь катання на ковзанах розповідають багато. Проте, навіть коли ви не ставите цілі стати фігуристом, а відвідуєте каток просто для задоволення, користь від такого катання на льоду велика.
По-перше, цей прекрасний вид активного відпочинку дарує масу позитивних емоцій. Катаючись, ми позбавляємося від стресів та просто поганого настрою. Психологи радять кататись на ковзанах в напружених життєвих ситуаціях, при стресах, проблемах зі сном.
Катання на ковзанах дуже добре допомагає виробити пластику, тендітність і виразність рухів. Ковзати під музику по льоду можна і, не маючи великої майстерності, – відчуття ритму прийде з часом.
Дуже великий вплив катання на ковзанах здійснює на здоров’я: підвищується імунітет, витривалість організму, працездатність дихальної і серцево-судинної системи.
Якщо вас турбують часті застуди, хронічний кашель, захворювання серця (звичайно, такі, при яких навантаження ще допускається), то катання на ковзанах обов’язково допоможе стати здоровим. Але для досягнення мети потрібна регулярність занять. Погодьтеся, – це приємний спосіб профілактики і лікування.
Чудово, коли ковзанка знаходиться на свіжому повітрі – тоді, звичайно оздоровча дія ковзання буде ще більшою.
Штучний лід надає великі можливості для занять фігурним катанням на ковзанах в будь-яку пору року - незалежно від погоди.
Катання на ковзанах допомагає боротися з гіподинамією, що є дуже поширеною в наш час. Також спостерігаються покращення у осіб, що хворіють на порушення постави, сколіоз, остеохондроз.
При ковзані розробляються багато груп м’язів тіла людини, навіть ті, добратись до яких неможливо на спеціальних тренажерах в спортивній залі. Так що гармонійна фігура і красива постава, не змусять очікувати на себе. До речі, на замітку модницям – година катання на ковзанах спалює від 400 калорій.
Корисно вийти на лід і сором’язливим людям, і тим, хто мало спілкується. Тому, що на ковзанці відбувається вільне спілкування, завжди є привід посміятись над собою та завести нове знайомство.
Прийти на ковзанку людина може сама або в компанії друзів. Важливо відвідувати ковзанку всією родиною. Це може стати доброю сімейною традицією. Батьки і діти можуть займатися спільною справою, що їх об’єднає і згладить існуючі непорозуміння та складнощі у спілкуванні.
Слід звернути особливу увагу на користь фігурного катання для дітей. Адже здоров’я дітей – це те, що найбільше хвилює батьків. Оздоровлення дітей на льоду – звучить дещо незвично. Проте користь для дитини від катання на ковзанах величезна. Лікарі рекомендують заняття катанням на ковзанах кволим, ослабленим, часто хворіючим дітям. Такі «ліки» не мають небезпечних побічних дій, які властиві більшості медичних препаратів.
Крім того, кататись на льоду просто цікаво і приємно. Завжди можна підібрати індивідуальний темп занять, який посильний конкретній дитині.
Фігурне катання на ковзанах корисне для здоров’я ослаблених дітей за рахунок циклічних фізичних навантажень (так як і біг та плавання). При таких навантаженнях посилюється обмін речовин, інтенсивно включається в роботу дихальна і серцево-судинна система. Проте відбувається це поступово, що є сприйнятливим для діточок зі слабким здоров’ям.
Також катання на ковзанах тренує роботу вестибулярного апарату, що зменшує захитування в транспорті. Психологи відмічають великий вплив ковзання на емоційну сферу дитини: позбавлення від тривог і стресів, покращення сну і апетиту.
Зараз стає популярним проводити час на ковзанці. І не дивно, адже отримати приємне спілкування, відмінний заряд бадьорості, добре самопочуття, оздоровити організм, покращити фігуру, придбати гнучкість і пластику рухів – бажають усі.
Слід скористатися такими можливостями. А у нашому обласному центрі є такі можливості для усіх бажаючих!
 
 

Комментарии

 map.zt.ua (0)  

← Новости компаний