• Головна
  • Виключно для кулінарії: в Ємільчинському районі жінка засадила город маком
10:01, 21 червня 2018 р.

Виключно для кулінарії: в Ємільчинському районі жінка засадила город маком

На території області тривають оперативно-профілактичні заходи під умовною назвою «Мак», що мають на меті попередження та виявлення фактів незаконних посівів нарковмісних рослин. 19 червня під час профілактичної роботи у с. Малоглумчанці дільничні виявили та вилучили понад 200 заборонених для вирощування рослин. Розпочато досудове розслідування.

За словами господарки ділянки, рослини призначались виключно для кулінарних потреб. Однак після проведення необхідних експертних досліджень щодо нарковмісності зілля жінка все ж нестиме відповідальність за їх вирощування.

Поліцейські роз’яснили жінці вимоги законодавства щодо культивування нарковмісних рослин, а увесь мак, понад 200 рослин, вилучили.

Нині кримінальне провадження розпочато за ст. 310 (Посів або вирощування снотворного маку або конопель) Кримінального кодексу України. Санкцією статті визначено покарання у вигляді як штрафу, піврічного арешту, так і обмеження волі терміном до 3 років. У випадках, коли це діяння є повторним або посіви перевищують 500 рослин маку і 50 - конопель передбачено ув’язнення на строк від 3 до 7 років.

Відділ комунікації поліції Житомирської області

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#ємільчино #город #мак #поліція
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...