16:02, 14 червня 2018 р.

У Житомирі нагородили донорів

Сьогодні, 14 червня, відзначають Всесвітній день донорів крові, з цієї нагоди в Житомирському медичному інституті відбулись урочисті заходи та вручення нагород донорам крові.

Працівники Житомирського центру крові зазначили що Всесвітній день донора – ще один шанс міжнародної спільноти закликати людей до відповідальності одне перед одним і надання допомоги тим, хто її потребує.

Довідково:Всесвітній День донорів крові засновано 2006 року на 58-й сесії Асамблеї охорони здоров’я ВООЗ у Женеві. Це свято припадає на 14 червня. Саме цього дня 1868 року народився відомий австрійський лікар, лауреат Нобелівської премії Карл Ландштейнер, який у 1900 році зробив відкриття — виявив групи крові А, В, О. 2 роки потому його учні відкрили ще й 4-ту групу — АВ. Саме завдяки цьому вченому стало можливим шляхом переливання крові рятувати життя й повертати здоров’я важко хворим пацієнтам.

Донором може стати повнолітня особа, яка важить не менше п’ятдесяти кілограм. Протипоказанням до здачі крові є: шкірні захворювання, гепатит В і С, туберкульоз, СНІД та інші венеричні хвороби, вагітність, період лактації. Після донорства людині необхідне відновлення

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#житомир #донори #нагородження
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...