• Головна
  • В Овруцькому районі горіли торф'яники
13:15, 12 червня 2018 р.

В Овруцькому районі горіли торф'яники

11 червня о 18:00 до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про загоряння сухої трави поблизу селища Бучмани Олевського району. На місці події рятувальники місцевої пожежної частини встановили, що на відкритій місцевості догорали понад 30 копиць сіна.

Пожежу ніхто своєчасно не помітив, оскільки поле знаходилось далеко від села, тож у вітряну погоду полум’я швидко перекинулося на суху траву, чагарники і поширилося в бік лісу, охопивши площу 2,5 – 3 га. В допомогу додатково було викликано ще одне відділення вогнеборців 17 Державної пожежно-рятувальної частини з м. Олевськ.

Бійці ДСНС зосередили зусилля на відбитті полум’я з боку лісу та недопущення задимлення траси Київ-Ковель. Ще один підрозділ по прибуттю приступив до гасіння з протилежної сторони. О 20:40 пожежу вдалося локалізувати та о 21:45 – ліквідувати.

Вогнем знищено близько 3 га сухого трав’яного настилу, полум’я зупинили в 100-150 м від лісового масиву.

В цей же час, близько 18:00, займання сухостою сталося поблизу с. Залісся Народицького району. Рятувальники з’ясували, що на землях запасу Народицької об’єднаної територіальної громади горить суха рослинність та чагарники на площі близько 2 га. Вогонь поширився від дороги, ймовірно, через кинутий недопалок. І через поле поступово дійшов до села, призвівши до займання приватного сховища грубих кормів. Господар вже встиг скласти сюди кілька тонн запасів. Рятувальники подали воду на захист сховища і продовжили гасіння. А місцеве населення збивало полум’я по кромці трави за допомогою хлопавок. Також застосували трактор з плугом, яким оборали місце пожежі, це допомогло у її локалізації та гасінні.

Загалом вогнем знищено 2 га сухостою. Вогнеборці не допустили розповсюдження пожежі на приватні житлові будинки.

Того ж дня о 13:27 поблизу с. Лучанки Овруцького району бійці ДСНС приступили до гасіння осередку тліючого торфу на землях запасу Словечанської об’єднаної територіальної громади. О 15:30 пожежу вдалося локалізувати та о 20:30 – ліквідувати.

Вогнем знищено торф на площі 0,3 га. Наразі рятувальники здійснюють патрулювання торфополя.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#житомирщина #пожежі #сіно #торф
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...