• Головна
  • У Житомирі суд визнав незаконність встановлення газових лічильників
12:01, 8 червня 2018 р.

У Житомирі суд визнав незаконність встановлення газових лічильників

У Житомирі суд визнав незаконність встановлення газових лічильників

Рішенням Корольовського районного суду м. Житомира 6червня підтримано позицію прокуратури та визнано неправомірними дії ПАТ «Житомиргаз» та ТзОВ «Житомиргаз Збут», щодо встановлення лічильників газу в багатоквартирних будинках.

Після набрання рішенням законної сили мешканцям будинків, права яких були порушені, а це близько 40 тисяч громадян, товариство зобов’язане перерахувати з 01.01.2017 плату за газ на підставі норм споживання природного газу населення, визначених Урядом, а подальше визначення об’єму спожитого газу на підставі загальнобудинкових лічильників припиняється.

Про це повідомила заступник прокурора Житомирської області Роксолана Гребенюк, сьогодні, 8 червня 2018 року журналістам на брифінгу.

Органами прокуратури області у серпні минулого року встановлено факти порушення вимог чинного законодавства ПАТ «Житомиргаз» та ТзОВ «Житомиргаз Збут», які без згоди співвласників багатоповерхових житлових будинків встановили загальнобудинкові лічильниках у 116 будинках та нарахували безпідставну плату за спожитий газ.

З метою відновлення порушених прав територіальної громади м. Житомира прокуратурою заявлено до суду позов про визнання протиправними встановлення ПАТ «Житомиргаз» загальнобудинкових лічильників, зобов’язання ПАТ «Житомиргаз» та ТзОВ «Житомиргаз Збут» провести перерахунок об’єму використаного газу й плати за його споживання, а також демонтаж неправомірно встановлених лічильників.

На брифінгу також повідомлено, що, крім того, судовим рішенням встановлено обов’язок ПАТ «Житомиргаз» демонтувати незаконно встановлені будинкові лічильники без згоди всіх мешканців.

Наразі проводиться вивчення законності дій ПАТ «Житомиргаз» по розміщенню будинкових лічильників в інших населених пунктах області.

Прес-служба прокуратури Житомирської області

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#житомир #житомиргаз #лічильники #суд #прокуратура
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...