• Головна
  • "Ермітаж" в Житомирі та перші польоти на повітряних кулях: краєзнавець розповів про колишній Міський сад
21:58, 21 травня 2018 р.

"Ермітаж" в Житомирі та перші польоти на повітряних кулях: краєзнавець розповів про колишній Міський сад

Наприкінці ХІХ століття у Житомирі відбулись перші польоти на повітряних кулях. Точкою відправлення був Міський сад під назвою "Ермітаж", а нині це місце стало торгівельним осередком для Житомира.

Про це пише краєзнавець, автор нарисів про історію Житомира Борис Дубман. Зокрема, автор доповнив свій екскурс "Сади і парки Житомира" черговим нарисом про ще одним колишній Міський сад.

На карті Житомира 1896 року в кварталі між вулицями Московською (нині - Небесної сотні), Хлібною, Київською та Миловською (нині - площа Житній ринок) на тому місці, де раніше було болото Пнево з Хлуговим озером, а тепер Критий ринок, показаний міський сад. Тоді це був єдиний в Житомирі міський сад.

"У народі його, вочевидь, називали "Ермітаж'", оскільки в газеті "Волинь" за 1895 року є публікація, що перші польоти на повітряних кулях в Житомирі відбувалися з Міському саду "Эрмитажъ". 

Сад був закладений імовірно в 1860-х роках після осушення болота за проектом житомирського інженера Григорія Милова. У тих же межах Міський сад показаний і на карті Житомира 1905 року", - пише краєзнавець.

У наступні роки сад вирубали для розширення Житнього базару.

"Ермітаж" в Житомирі та перші польоти на повітряних кулях: краєзнавець розповів про колишній Міський сад , фото-1
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#житомир #борисдубман #міськийсад #житнійринок
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...