• Головна
  • Голос дітей Донбасу: у Житомирі показали мультимедійну виставу про життя прифронтового містечка
13:03, 25 квітня 2018 р.

Голос дітей Донбасу: у Житомирі показали мультимедійну виставу про життя прифронтового містечка

Голос дітей Донбасу: у Житомирі показали мультимедійну виставу про життя прифронтового містечка

У готелі «Житомир»(майдан Перемоги, 6) відбулась презентація вистави «Листи незнайомому другу з Нью-Йорка», в якій розповідається про життя підлітків у прифронтовому місті на Донеччині. Житомир став першим містом, де проходить дводенний старт туру вистави. На черзі Одеса, Дніпро та Харків.

«Війна не припиняється. Я потрапив під обстріл. Було дуже страшно, але я нікого не звинувачую».

У селищі Новгородське, яке до 1952 року називалося Нью-Йорком, на лінії розмежування у Донецькій області досі працює аматорський дитячий театр. У Житомирі на прем’єрі туру вистави «Листи незнайомому другу з Нью-Йорка» діти з селища розказали про те, як це – жити посеред війни.

Промед, поринання в іншу реальність – якщо коротко про мультимедійну виставу від режисера Ольги Данилюк та дітей-акторів театрального колективу із містечка Новгородське.

Вистава відноситься до типу соціального театру, в ній беруть участь самі діти, які проводять глядача на променадну виставу через 9 мультимедійних локацій. Діти говорять тексти наживо і грають самих себе.

«Вони розказують свої історії, але про цю виставу важко говорити словами, її потрібно побачити Я можу лише сказати, що глядач ніколи не знає, що його чекає в наступній локації», - описує Ольга Данилюк.

Автори проекту впевнені, що завдяки їхній виставі мешканці інших регіонів України краще зрозуміють, яким зараз є життя їхніх співгромадян на прифронтовій території.

Співорганізаторка вистави-променад, громадська діячка "Житомир, зроби голосніше" Людмила Зубко відзначила, що ця мистецька робота відтворює довіру, адже показує щирі реалії:

"Нині в суспільстві помічається нестача довіри. Ця вистава робить акцент на відтворенні довіри. Адже саме це дає можливість об'єднатись і бути сильними ". 

Для житомирян, які не потрапили на прем’єру, сьогодні пройдуть ще два показа вистави в готелі «Житомир»(майдан Перемоги, 6) о 16:00 та 19:00.

Тривалість вистави1 год 20 хв.

Вхідза попередньою реєстрацією: (068) 004-40-05.

Кількість глядачів обмежена.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#житомир #діти #Нью-йорк #вистава #променад
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...