• Головна
  • У Житомирі перевіряли правову грамотність під час написання диктанту
12:38, 25 квітня 2018 р.

У Житомирі перевіряли правову грамотність під час написання диктанту

Більше сотні житомирян, а також бердичівляни, 24 квітня завітали у Житомирський національний агроекологічний університет та приєдналися до Всеукраїнського соціального проекту із написання правового диктанту.

Такий захід ЖНАЕУ приймає вже другий рік поспіль і, порівняно з жовтнем минулого року, кількість учасників збільшилася удвічі.

У Житомирі свій рівень правової грамотності студенти, викладачі, юристи, бібліотекарі, співробітники органів юстиції та усі бажаючі могли перевірити у 5-и публічних галузях права: сфера фінансів, сфера здоров’я, соціальна сфера, особиста сфера, безпека.

Зокрема, тести зі сфери здоров’я озвучив присутнім проректор з науково-педагогiчної роботи, соцiального та гуманiтарного розвитку ЖНАЕУ Іван Мартинчук, відзначивши, що подеколи варіанти викликають дискусію. Втім, саме проведення подібних правових диктантів не лише допомагає перевірити свої знання, але й стимулює до того, аби краще ознайомлюватися із нормами Конституції, різними законодавчими актами, вивчати їх та застосовувати на практиці.

Нагадаємо, що «Всеукраїнський правовий диктант» незмінно проводить Експертна юридична служба за підтримки Міністерства юстиції України у співпраці з факультетом екології і права ЖНАЕУ, а також Головним територіальним управлінням юстиції у Житомирській області.

«Цьогоріч для написання диктанту передбачено 30 локацій у 24 регіонах країни. Естафету Житомира передаємо Рівному, - розповіла координатор проекту Лілія Пелехата-Жукевич. - «Всеукраїнський правовий диктант» – унікальний проект, призначення якого дослідити рівень правової грамотності громадян України, які представляють різні вікові групи, а також показати суспільству, що власна правова безпорадність є вельми небезпечною та має наслідком серйозні фінансові та моральні витрати. Проект даєможливість кожному, хто бажає, пройти тестування та отримати результати своїх індивідуальних знань в області права. За підсумками проекту будуть сформовані пропозиції для державних органів влади, що дадуть можливість суттєво підвищити рівень правової грамотності громадян України».

За результатами проекту буде створена загальна карта правового населення України. Також тестування можна пройти протягом кількох днів на сайті онлайн за посиланням.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#житомир #диктант #право
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...