• Головна
  • Африканська чума на Житомирщині: спеціалісти розповідають, як відрізнити заражене м’ясо
17:21, 23 квітня 2018 р.

Африканська чума на Житомирщині: спеціалісти розповідають, як відрізнити заражене м’ясо

Бердичів на 40 днів залишився без свинини.Осередок хвороби виявили у підсобному господарстві виправної колонії, там померло десятеро свиней, ще з півсотні змушені були забити. Тепер ветслужба обходить приватний сектор Бердичева, де господарі почали різати поросят, аби тварин не забрали примусово, йдеться в ТСН.

У м’ясному павільйоні Бердичівського ринку сьогодні порожні прилавки. Люди, які прийшли за покупками обурені. Замість улюбленої свинини їм пропонують телятину і та вже закінчується.

Карантин на весь Бердичів запровадили через спалах африканської чуми в підсобному господарстві сімдесятої виправної колонії, що стоїть на околиці міста. Її керівник розповідає телефоном, що свині почали дохнути одне за одним.

«Поголів'я нараховувало 67 сімей, 10 здохло учора», - каже в.о. керівника Держаної установи виправної колонії № 70 Віталій Дзюбчик.

Еспертиза підтвердила, свині подохли через африканську чуму. Тепер на трикілометровій відстані від колонії всіх свиней вилучають та утилізовують. Ветеринари ходять по приватному сектору міста. До господи пускають далеко не всіх.

«Незадоволені, я б теж була незадоволена, люди за рахунок цього живуть», – кажуть ветеринари.

Дехто, аби тварину не забрали, вже її заколов.

«А що робити? Воно хороше, здорове порося. Хороше м'ясо, ми здавати не будемо, а для себе. Рік трудився», - каже господар.

Потерпають від чуми не тільки свині, а й продавці м’яса. Бо найбільше карантин ударить саме по їхніх кишенях.

В от містяни побоюються, щоб заражене африканською чумою м'ясо, раптом не потрапило на їхній стіл через нелегальних продавців. Ветеринари кажуть, відрізнити заражену чумою свинину від здорової легко - таке м'ясо має синюшний вигляд і крововиливи. І радять не купувати м’ясо на стихійних ринках.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#бердичів #свині #чума #карантин
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...