• Головна
  • У Житомирі вшановують пам'ять Олександра Залізка
09:09, 23 квітня 2018 р.

У Житомирі вшановують пам'ять Олександра Залізка

Два роки тому, цього дня – 23 квітня, в зоні АТО загинув житомирянин Олександр Броніславович Залізко.

Олександр – корінний житомирянин. Коли Сашкові виповнилося 11 років, померла мама і вихованням дітей (Сашка та старшої сестри Тетяни) займався батько. Зі спогадів Броніслава Адамовича, син завжди допомагав йому у всьому, виконував як чоловічу, так і жіночу роботу.

З дитинства хлопчик був старанним, відповідальним, доброзичливим, із друзями щирим та щедрим. Дуже любив собак, не боявся їх навіть у дошкільному віці.

Закінчивши 9-й клас Житомирського екологічного ліцею, Олександр продовжив навчання за спеціальністю «Електрик», потім служив у Збройних силах України. Після повернення вивчився ще на зварювальника. Дуже любив працювати з металом, виготовляв різні вироби з нього.

У липні 2007 року Олександр одружився. Як згадує дружина Альона, на перше побачення чоловік запізнився і дуже хвилювався, щоб вона не образилася. Молоді люди закохалися один в одного ще з першої зустрічі. У 2009 році в родині Залізко народився син Єгор, а в 2014 – дочка Арінка.

Олександр Бронісловович був товариською, відкритою людиною. Мав багато друзів, похресників, дуже любив дітей, був уважним сином, чоловіком та братом.

Сестра Тетяна згадує, що, незважаючи на те, що вони з братом не завжди мирилися в дитинстві, у дорослому житті він був її опорою та підтримкою.

Коли молодшій донечці було 2 місяці, саме на початку бойових дій на сході України, Олександр хотів іти добровольцем захищати Батьківщину. Тоді Альона його просто вмовила залишитися, поки підросте донечка.

Коли у березні 2015 року на адресу батька прийшло повідомлення про необхідність з’явитися до військкомату, Олександр у той же день відпросився з роботи та забрав повістку. Навіть не роздумуючи та не піддаючись проханням близьких, пішов захищати Україну. Олександр служив у 54-й окремій механізованій бригаді кулеметником.

23 квітня 2016 року під час бою з противником на спостережному пункті поблизу смт. Луганське Бахмутського району Донецької області Залізко Олександр Броніславович загинув унаслідок отриманих кульових поранень.

У 2016 році вперше до школи йде маленький Єгор… Йому важко зрозуміти, чому не з Татком за руку він переступить поріг до Країни Знань… Та завжди пам`ятатиме, що його Татко віддав життя за Україну.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#житомир #залізко #ато #роковини
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...