• Головна
  • ХIII Всеукраїнська акція «Серце до серця» – «Почуй світ!» фінішує на Житомирщині
09:24, 19 квітня 2018 р.

ХIII Всеукраїнська акція «Серце до серця» – «Почуй світ!» фінішує на Житомирщині

З ініціативи Всеукраїнського Благодійного Фонду «Серце до серця» в усіх регіонах України у період з 02 по 22 квітня проходить ХIII Всеукраїнська акція «Серце до серця» – «Почуй світ!».

Головною метою акції є привернення уваги громадськості до проблеми збереження слуху, благодійний збір коштів для дітей з вадами слуху.

Акція відбувається тринадцятий рік поспіль і за цей час уже встигла набути загальнонаціональної підтримки. За дванадцять років діяльності фонду обласним дитячим лікарням було передано медичне обладнання на загальну суму 31923461,42 грн. Минулого року спільними зусиллями по всій Україні волонтерами було зібрано 3181399,97 грн., завдяки чому закуплено і передано обласним дитячим лікарням у безоплатне користування медичне обладнання для діагностики і лікування зору.

У 2017 році на базі медичних навчальних закладів області проходили студентські молодіжні інформаційні форуми, прес-конференції, виховні години з питань профілактики зорової патології, мистецькі заходи (концерти, конкурси), створювались волонтерські осередки з підтримки ХІІ благодійної акції «Серце до серця» – «Я хочу бачити життя» та здійснювався суспільний збір коштів для придбання обладнання в очне відділення Житомирської обласної дитячої клінічної лікарні.

Минулого року Житомирська область за результатами збору коштів у період проведення акції «Серце до серця» – «Я хочу бачити життя» зібрала 55819,20 грн., на ці кошти було придбано та передано в Житомирську обласну дитячу клінічну лікарню сучасне медичне обладнання, що дало можливість лікувати дітей на більш якісному рівні, а саме:

  • апарат для динамічної офтальмохромотерапії «Радуга» - 2 шт.
  • апарат «Ручеек» для тренування акомодації – 2 шт.

Всеукраїнський благодійний фонд «Серце до серця» висловлює щиру вдячність медичним працівникам, студентам та викладачам медичних навчальних закладів, представникам культури, закладам освіти, громадськості Житомирської області за значний внесок у майбутнє України, активну громадянську позицію та підтримку благодійної діяльності фонду.

5 квітня у Житомирській області відбулося святкове відкриття акції (стартовий концерт) на базі ЗОШ № 36 міста Житомира. 

Також у рамках акції проводились виставки, аукціони, розіграші; благодійні вечори, бали, ярмарки; благодійна естафета сердець між навчальними закладами, змагання між факультетами, відділами і групами у навчальних закладах; музичні, танцювальні фестивалі, концерти тощо; масові вуличні молодіжні заходи (мистецькі, спортивні, флешмоби); прес-конференції, ефіри на ТБ, радіо.

Навчальні заклади області усіх рівнів підтримали ініціативу ВБФ «Серце до серця», з власними волонтерським осередкам приєдналися до благодійних заходів акції «Почуй світ», проявили власні ініціативи, проводили учнівські і студентські інформаційні форуми, науково-практичні конференції та виховні години з питань збереження слуху за участю провідних фахівців охорони здоров’я області, учнів, студентів, викладачів, батьків, представників громадських об’єднань, людей з вадами слуху. Також проводились мистецькі, спортивні заходи, флешмоби, виставки, ярмарки тощо на підтримку дітей з вадами слуху, передавалась естафета від закладу до закладу у вигляді символічного серця.

Для спільної роботи, створення сценаріїв заходів, отримання відеороликів та поліграфічної продукції (плакатів, скриньок, сердечок тощо) керівникам волонтерських осередків допомагали представники обласного оргкомітету акції (0679695170 Світлана Мяновська, 0939956721 Катерина Галанзовська).

За результатами проведених заходів буде визначено найактивнішу групу навчального закладу, клас та найактивніших волонтерів для нагородження.

Урочисте закриття акції (фінальний концерт) відбудеться 19 квітня 2018 року на базі Житомирського базового фармацевтичного коледжу (початок о 15:00).

Також у цей день з 14 до 16 волонтери будуть здійснювати збір благодійних коштів на вулицях міста Житомира.

Рахунок для благодійних внесків: Р/р 2600501306399 в ПАТ «Кредобанк», МФО 325365, ЄДРПОУ 34354227 Найменування платежу: «Благодійний внесок для Житомирської області».

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#житомирщина #серцедосерця #волонтери #акція
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...