• Головна
  • Микола Кулеба: Житомирщина буде прикладом для інших областей у реформуванні інтернатів
18:34, 12 квітня 2018 р.

Микола Кулеба: Житомирщина буде прикладом для інших областей у реформуванні інтернатів

У Житомирі розпочався дводенний тренінг зі стратегічного планування «Реформа закладів інституційного догляду та виховання дітей».

Відкриття тренінгу відбулось сьогодні, 12 квітня, за участю Уповноваженого Президента України з прав дитини Миколи Кулеби, заступника голови ОДА Ярослава Лагути, керівника Європейського відділення Фундації Лумос Ірини Маланчук.

Заступник голови ОДА привітав гостей та міжнародних партнерів – представників Фундації Лумос на Житомирщині.

Процес реформування інтернатів передбачає в першу чергу запровадження і поширення нових форм сімейного виховання, а не закриття закладів.

За словами Уповноваженого Президента України з прав дитини Миколи Кулеби, Житомирська область сьогодні на передовій щодо реформування закладів інституційного догляду, адже першою розробила проект регіонального плану реформування інтернатів.

«Дуже приємно, що ми рухаємось далі. Дякую за таку злагоджену роботу. Реформа нелегка, але ми не перші це проходимо. Я налаштований оптимістично не лише на те, що ми зробимо хороший план, а й успішно його реалізуємо. Житомирщина буде прикладом для інших областей. Закликаю усіх бути максимально активними в дискусіях та роботах в групах. Адже від цього буде залежати, наскільки цей план буде ефективний для дітей, які живуть в інтернатних закладах і тих, які потребують якісних послуг», – наголосив Микола Кулеба.

Учасники тренінгу ознайомились із методологією оцінки закладів інституційного догляду та виховання дітей і критеріями реформування, яку розробили у Національному офісі з деінституалізації.

Наступний етап тренінгу – робота у групах щодо оцінки і ранжування інституцій, після чого кожна з груп презентує свої напрацювання.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#житомир #тренінг #кулеба #інтернати
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...