• Головна
  • На Житомирщині продовжує горіти суха трава: за добу вигоріло 11 гектарів
12:26, 11 квітня 2018 р.

На Житомирщині продовжує горіти суха трава: за добу вигоріло 11 гектарів

В області продовжує горіти суха трава. Лише за останню добу рятувальники загасили 7 пожеж в екосистемах. В результаті надзвичайних подій вогнем знищено 11 га трав’яного покриву. Найбільше загоряння сталося в одному із північних районів Житомирщини.

Зокрема, 10 квітня о 15:00 до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про загорання сухої трави в м. Олевськ. На місце події виїхали вогнеборці 17-ї Державної пожежно-рятувальної частини.

З’ясувалося, що суха рослинність горіла на відкритій території. Полум’я швидко рухалося в бік житлового сектору. На момент прибуття рятувальників, відстань до приватних будівель становила менше 10м. Місцеві мешканці намагалися загасити вогонь підручними засобами, проте усі спроби виявилися марними.

О 16:00 бійцям ДСНС вдалося локалізувати пожежу, а о 17:50 – ліквідувати. Рятувальники не допустили перекидання загоряння на приватні обійстя. Вогнем пройдено 4 га сухостою.

Попередня причина пожежі – необережне поводження з вогнем. Одна із жінок розповіла, що хотіла спалити траву навколо свого господарства. Проте полум’я швидко охопило велику площу. Вона намагалася загасити пожежу самотужки, однак довелося залучати вогнеборців.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#житомирщина #пожежі #трава
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...