• Головна
  • Понад 1000 людей з інвалідністю на Житомирщині шукають роботу
13:27, 22 березня 2018 р.

Понад 1000 людей з інвалідністю на Житомирщині шукають роботу

Щорічно, відколи служба зайнятості почала опікуватись питаннями зайнятості осіб з інвалідністю, кількість їхніх звернень зростає: якщо у 2006 році звернулось 792 особи з вадами здоров'я, то за 2017 рік допомоги у працевлаштуванні потребували вчетверо більше таких клієнтів – 3297 осіб. Кількість тих, для кого вдалось знайти роботу, за цей період теж зросла – з 270 до 743 осіб.

Упродовж січня-лютого 2018 року послугами центрів зайнятості в області користувались 1469 осіб з обмеженими фізичними можливостями. Працевлаштовано 91 людину з вадами здоров’я, причому третині з них (31 особі) робота була знайдена у перші дні звернень до набуття статусу безробітного. Ще 11 осіб були зайняті тимчасово - брали участь у громадських та інших роботах тимчасового характеру.

Підприємства, установи та організації області інформуються щодо можливості організації професійного навчання для осіб з обмеженими фізичними можливостями, в т.ч. шляхом стажування та індивідуального навчання безпосередньо на робочому місці. З метою підвищення конкурентоспроможності інвалідів з початку 2018 року 22 особи з обмеженими фізичними можливостями проходили навчання за направленням державної служби зайнятості за рахунок коштів Фонду ЗДССВБ та підприємств – замовників кадрів. Для організації професійного навчання інвалідів використовувалася навчальна база вищих та професійно-технічних навчальних закладів, підприємств, установ та організацій. Зручною для осіб з обмеженими фізичними можливостями є організація навчання за місцем проживання, в тому числі стажування безпосередньо на робочих місцях.

В загальній базі оперативних вакансій Житомирської області цьогоріч було зареєстровано 197 вакансій, на які, за інформацією роботодавців, могли бути працевлаштовані інваліди.

На сьогодні потребують працевлаштування 1039 осіб з обмеженими фізичними можливостями, які звернулись за допомогою до служби зайнятості.

Основними перешкодами для працевлаштування людей з інвалідністю є відсутність транспорту, пристосованого для перевезення людей з важкими фізичними вадами, відмова роботодавців у прийнятті на роботу осіб з ускладненим здоров’ям, а також відсутність установ, що здійснюють професійну реабілітацію (адаптацію) осіб з інвалідністю.

Нагадаємо, що У Житомирі обговорили перспективи зайнятості людей з інвалідністю.

Читати також:у Житомирі розпочав свою діяльність клуб для людей з інвалідністю.

Відділ інформаційної роботи

обласного центру зайнятості

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#житомир #робота #інваліди
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...