• Головна
  • Житомиряни опанували мистецтво розпису великодніх яєць
Майстер-клас
12:29, 22 березня 2018 р.

Житомиряни опанували мистецтво розпису великодніх яєць

Майстер-клас

Майстер-клас, а також екскурс про традиції та обереги українських писанок провела майстриня Ладаслава 21 березня в кав'ярні-кондитерській "Теретенія".

Учасники опанували мистецтво розпису великодніх яєць за допомогою писака та свічки. Також Ладаслава розповіла про традиції писанкарства в світі та в Україні; про значення зображальних символів; про головні великодні атрибути.

"Писанки завжди писались з гарним настроєм та у гарному вишитому вбранні. Період для писання був відведенний від Стрітеня до Зелених свят. Ми ж напередодні Великодня долучаємось до цих гарних традицій. До речі в Україні зараз йде відродження писанкарства, яке за радянських часів утискали",- на початку майстер-класу зазначила Ладаслава.

Учасники майстер-класу опанували ази мистецтва, а вдома продовжать розписувати.

“Метою таких зустрічей є популяризація українських звичаїв та традицій. Адже зараз на моєму поколінні лежить обов'язок взяти, віднайти краще у старших та у доступній формі передати традицію далі. У своїй роботі акцентуємо увагу на дітях, адже їм в ігровій формі легко привити цікавість до рідної культури, яка, я впевнена, з часом трансформується для них у щось глибше й грандіозне. Також хочу показати, що розписувати писанку просто. Впевнена, що на Великдень вони зможуть здивувати рідних оригінальним подарунком в українському дусі, та ще й зробленим з любов'ю та власними руками”, - зазначає Ладаслава.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#житомир #писанки #великдень
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...