• Головна
  • У Житомирі обговорили перспективи зайнятості людей з інвалідністю
15:43, 21 березня 2018 р.

У Житомирі обговорили перспективи зайнятості людей з інвалідністю

У Житомирі обговорили перспективи зайнятості людей з інвалідністю

На Житомирщині проживає близько 104 тис. людей з інвалідністю, а це 8% населення. Щорічно кількість тих із них, хто бажає працювати, збільшується. Про це свідчать дані обласної служби зайнятості.

За десять попередніх років кількість звернень людей з вадами здоров’я за пошуком роботи зросла вшестеро. Торік допомоги у працевлаштуванні потребували майже 3300 таких осіб, 743 з яких отрималимісце праці.

На сьогодні серед клієнтів центрів зайнятості області – майже 1040 осіб з обмеженими фізичними можливостями, які прагнуть стати зайнятими.

З ініціативи департаменту праці та соціального захисту ОДА 20 березня в обласному центрі зайнятості відбувся круглий стіл «Інтеграція осіб з інвалідністю у суспільство», до активної участі в якому запросили представників найбільших підприємств сфери послуг, зокрема мережі маркетів, які працюють у Житомирі. Адже сфера торгівлі в області розвивається і рівень заробітної плати зростає більш високими темпами.

Позитивним досвідом працевлаштування людей з вадами слуху під час круглого столу поділився інженер з охорони праці ТОВ "Ашан Гіпермармаркет Україна" Володимир Бондарчук. Він розповів, що в маркеті касирами і сортувальниками працюють 11 осіб з вадами слуху, які мають усі передбачені законодавством соціальні гарантії.

Широке коло питань щодо застосування трудового законодавства та дотримання державних гарантій з оплати праці розкрили заступник директора департаменту праці та соціального захисту ОДА Світлана Бойм та заступник директора обласного відділення Фонду соціального захисту інвалідів Тетяна Денисенко.

Фахівці обласного центру зайнятості деталізували для роботодавців можливості служби щодо пошуку й підготовки необхідних кадрів, а також фінансового стимулювання до працевлаштування окремих категорій безробітних. А начальник відділу з питань адміністративних послуг, власності та підприємництва департаменту економічного розвитку, торгівлі та міжнародного співробітництва ОДА Ірина Шпонарська ознайомила присутніх з можливістю для підприємців області отримати відшкодування відсоткової ставки за кредитами, отриманими цьогоріч на розвиток виробництва.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#житомир #інвалідність #робота
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...