• Головна
  • У Житомирі нагородили переможців Всеукраїнського конкурсу театрів ляльок «Прем’єри сезону»
12:28, 21 березня 2018 р.

У Житомирі нагородили переможців Всеукраїнського конкурсу театрів ляльок «Прем’єри сезону»

21 березня - Міжнародний день лялькаря.

Знаменитий поет-романтик Костянтин Бальмонт ставився до фігурок з дерева, паперу і тканини як до бездушним божкам, сповненим в той же час сарказму по відношенню до глядачів. А знаєте, що відповість вам маленька дитина на питання про те, яким чином ляльки оживають на сцені театру? Вона охарактеризує зрозумілий дорослим процес гри як «чаклунство». І буде права, адже управління казковими персонажами - справжнє мистецтво, оволодіти яким під силу лише талановитим людям, з радістю «вдихає» життя у своїх безмовних підопічних.

19 березня в приміщенні Житомирського академічного обласного театру ляльок пройшло нагородження переможців Всеукраїнського конкурсу театрів ляльок «Прем’єри сезону» і засідання Всеукраїнської громадської організації «УЦМСДТЛ «UNIMA-УКРАЇНА», яка підвела підсумки своєї роботи за минулий рік.

Все це було приурочено до 21 березня - міжнародного дня лялькаря.

Довідково: Рішення про святкування цього дня було прийняте в 2002 році, ізтого часу щороку 21 березня по всьому світу вшановують акторів-ляльководів, майстрів-лялькарів івсіх-всіх працівників лялькових театрів.

Нагадаємо, що Лялькар із Житомира переміг на IV Всеукраїнському Фестивалі вуличного мистецтва.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#житомир #лялькар #відзначення
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...