• Головна
  • На Житомирщині шахраї за день "заробили" майже 45 тисяч гривень
15:09, 16 березня 2018 р.

На Житомирщині шахраї за день "заробили" майже 45 тисяч гривень

Поліція вкотре застерігає житомирян від ошуканств, що вчиняються від імені банківських працівників під виглядом усунення раптових проблем в електронній системі або ж проведення фінансових операцій. У результаті подібних шахрайств минулої доби жителі Житомирщини втратили загалом понад 45 тисяч грошових збережень з власних рахунків.

15 березня до Житомирського відділу поліції звернувся 47-річний житель обласного центру, повідомивши про зняття з його кредитної картки 20 тисяч гривень. Як з’ясувалося, напередодні увечері чоловікові на мобільний зателефонував нібито працівник банку і повідомив про нагальну необхідність оновлення інформації по картці. Для цього попросив продиктувати персональні дані кредитної картки задля налаштування системи, яка начебто дала збій. Заявник виконав прохання, а наступного дня отримав смс-повідомлення про зняття кимось коштів.

Від подібного шахрайства постраждала й 50-річна житомирянка, яку також продиктувала невідомому телефонному абонентові персональні дані своєї банківської картки і в результаті втратила близько 19 тисяч гривень

А 46-річна жителька Коростенського району отримала на свій мобільник спочатку одне підозріле смс-сповіщення про нібито заблоковану банківську картку, а згодом інше – про здійснену невідому покупку на суму понад 6 тисяч гривень. Зателефонувавши на «гарячу лінію» фінансової установи, жінка дізналася, що дійсно з рахунку заявниці знято зазначену суму.

Вказані події правоохоронці кваліфікували як шахрайства. У рамках розпочатих за ст.190 Кримінального кодексу України досудових розслідувань поліція встановлює осіб пройдисвітів і їх місцезнаходження.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#житомирщина #кредитка #шахраї #картки
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...