• Головна
  • Лялькар із Житомира переміг на IV Всеукраїнському Фестивалі вуличного мистецтва
11:38, 12 березня 2018 р.

Лялькар із Житомира переміг на IV Всеукраїнському Фестивалі вуличного мистецтва

11 березня в Дніпрі IV Всеукраїнський Фестиваль вуличного мистецтва оголосив переможців: працюючий в жанрі живої статуї Mr. Show Time Дмитро Буйвал («Артіль «МІФ», Суми) та лялькар Сергій Соловйов (Вуличний театр маріонеток Compliment, Житомир).

Для Дмитра Буйвала перше місце і Приз глядацьких симпатій стали результатом планомірного розвитку - він бере участь у фестивалі вже четвертий рік. Сергій Соловйов, навпаки, на фестивалі вперше, і відразу посів перше місце.

Переможці Фестивалю розділили призовий фонд в 80 000 грн: Золоті призери отримали по 25 000 грн, Срібні - по 10 000 грн, Бронзові - по 5 000 грн. При цьому в статичному жанрі долю «бронзи» ​​вирішували глядачі - у Олексія Стукіна і Миколи Федосова (Дніпро) була однакова кількість суддівських балів, тому в рахунок пішли голоси, віддані глядачами на сайті фестивалю - таких більше набралося у Олексія Стукіна. А лідером в інтернет-голосуванні другий рік поспіль став Дмитро Буйвал - він отримав Приз глядацьких симпатій.

З тим, що артистам фестиваль потрібен як місце зустрічей, згоден і переможець в номінації «динамічні жанри» Сергій Соловйов. Лялькар з Житомира перед початком конкурсу говорив, що приїхав не за призами, а за новими враженнями і знайомствами. Він зачарував глядачів своїми колегами-ляльками: веселою собачкою, універсальним музикантом Фімою і запальною танцівницею Мадлен. Після нагородження головним призом він нітрохи не змінив свою думку:

«Я тут познайомився з чудовими хлопцями з різних міст - обговорюємо завдання вуличного мистецтва, плани на майбутнє. І у нас вже виникла ідея організації, яка зможе популяризувати наш жанр, перемогти стереотипна думка про вуличних артистів, як він людей, які просять милостиню на вулицях. Артист робить комплімент місту, коли виходить працювати на його вулиці. Все мистецтво взагалі зародилося на вулиці, а тільки потім зайшло в будівлі - філармонії, театри, цирки. І ми такі ж артисти, як інші, тільки ми ще ближче до публіки. Так, ми працюємо на заходах, за контрактами, в приміщеннях, але тільки вулиця дає впевненість - ти несеш людям радість».

 Професійне журі оцінювало учасників за 10-бальною системою відповідно до трьома критеріями: оригінальність образу; цілісність образу (костюм і використання реквізиту); сценічна чарівність і взаємодія з глядачем. Ініціатором і організатором фестивалю є всеукраїнська мережа торгово-розважальних центрів "Дафі".

Виступи в Харкові проходили з 5 по 28 січня, в Дніпрі - з 16 лютого по 11 березня.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#житомир #лялькар #сергійсоловйов #перемога #фестиваль
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...