• Головна
  • За рік роботи в Житомирі Реабілітаційний Центр Фонду братів Кузьміних допоміг сотням військових та дітям з ДЦП
15:35, 11 січня 2018 р.

За рік роботи в Житомирі Реабілітаційний Центр Фонду братів Кузьміних допоміг сотням військових та дітям з ДЦП

За рік роботи в Житомирі Реабілітаційний Центр Фонду братів Кузьміних допоміг сотням військових та дітям з ДЦП

Рівно рік в Житомирі активно працює Реабілітаційний Центр Фонду братів Кузьміних для військовослужбовців, що отримали поранення та травми у війні на Сході України. Хлопці безкоштовно отримують професійну реабілітаційно-оздоровчу допомогу.

До Центру приїжджають бійці і з самого Житомира, з області, навіть із інших куточків України. Крім того, аналогічний Реабілітаційний Центр Фонд братів Кузьміних відкрив на початку вересня в м. Черкаси.

За цей період у Житомирі Оздоровчий Центр допоміг сотням військових та дітям з діагнозом Дитячий Церебральний Параліч.

«Аналізуючи цей рік можемо впевнено сказати - була боротьба і були перемоги, було важко, в деяких випадках навіть нестерпно і опускались руки. Та ваша підтримка та допомога давала та дає надію! Ви самі можете побачити, які зміни в нашому Центрі та в долях людей, що до нас звертались, відбуваються! Разом із вами ми йдемо вперед, бо ціль заради якої ми працюємо надихає!», - зазначив волонтер та один з засновників Фонду Сергій Кузьміних.

Сучасне обладнання, прогресивні методики лікування, професійна команда лікарів – це все сприяє скорішому одужанню та отриманню максимального оздоровчого результату.

У Центрі є кабінети кінезотерапії, юмейхотерапії, механотерапії. Все це комплекс лікування рухом, масажем, виконанням спеціальних вправ на тренажерах.

Реабілітолог центру Михайло Блідун пояснює, що комплекс вправ для кожного пацієнта і тривалість занять залежить від його стану. Але одним курсом реабілітації обійтися не можна. Для кожного підбирається індивідуальні заняття.

«Кожен ветеран в підсумку реабілітації приходить до свого результату. Взалежності від ступенів важкості та ураження підбирається певна програма. Це не є лікування, це терапія, відновлення: вони тут «пашуть» як на тренуванні. Підбирається програма фізичних реабілітацій з індивідуальним підходом. За певний час відбуваються зрухи: підбираємо програму, щось додаємо, чи забираємо. Ми освоюємо зарубіжний досвід — Америки, Канади, самі щось придумуємо. Головне — поступово перевести інваліда у вертикальне положення, відновити навички ходьби, покращити рухливість суглобів. На жаль, у нас в центрі не стільки реабілітаційне, скільки спортивне обладнання, ми його самотужки пристосовуємо для реабілітації — робимо імітатор ходи на біговій доріжці, фіксуємо на велотренажерах ноги, щоб механізм примушував їх рухатися тощо», - говорить Блідун.

Оздоровчий Центр не зупиняється на досягнутом, модернізується і вже добре відомий на теренах обасті та україни. Наразі обладнують підвал для занять, спуск для візочників туди вже облаштовано, планується там зробити басейн.

Для тих, хто і надалі бажає підтримувати діяльність Центру:

Картковий рахунок 5169 3305 1042 2691

Реквізити для юросіб:

БО "Всеукраїнський благодійний фонд братів Кузьміних"

ЄДРПОУ 40054313 р/р 26004055802514,

Житомирське відділення ПАТ "Приватбанк"

МФО 311744

kuzminykh.org

+380 96 691-66-31,

+380 63 211-52-60,

За рік роботи в Житомирі Реабілітаційний Центр Фонду братів Кузьміних допоміг сотням військових та дітям з ДЦП, фото-11
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#житомир #фондкузьміних #реабілітація #ато #військові
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...