• Головна
  • У Житомирі епідемситуація з кору задовільна, випадків захворювань не зареєстровано
11:20, 11 січня 2018 р.

У Житомирі епідемситуація з кору задовільна, випадків захворювань не зареєстровано

В Україні спостерігається підвищення захворюваності на кір.

У 2017 році, за даними Міністерства охорони здоров’я України, зареєстровано 2381 випадків (у 2016 році - 102 випадки, а 2015-го – 105).

Упродовж 2017 року в Житомирській області зареєстровано 6 випадків кору. Серед захворілих – 5 дітей до 17 років (4 випадки зареєстровані у місті Житомирі серед дітей 2, 4, 8 та 13 років та 2 випадки в Малинському районі у дитини до року та її 23 - х річного батька). Серед захворілих у 4-х були відсутні щеплення.

У місті Житомирі наразі епідемічна ситуація з кору задовільна, випадків захворювань серед дорослих та дітей не зареєстровано.

У місті в наявності комплексна вакцина від кору, паротиту і краснухи (КПК). Вона безпечна, ефективна і забезпечує тривалий захист. Для найкращого захисту дитина повинна отримати дві дози КПК вакцини. Адже ефективність однієї дози – 90-95 %, а двох доз – 98 % і вища.

Якщо з якихось причин дитина не була вакцинована відповідно до календаря профілактичних щеплень, слід звернутися за консультацією до лікаря. Підлітки та дорослі, які раніше не хворіли на кір і не робили щеплення, також залишаються вразливими до захворювання. У дорослих кір зазвичай має набагато тяжчий перебіг. Тому єдиним засобом профілактики є щеплення.

У Житомирі епідемситуація з кору задовільна, випадків захворювань не зареєстровано, фото-1

Довідково:

Кір —небезпечне інфекційне вірусне захворювання. Інкубаційний період кору становить 7-17 днів. Далі починається період захворювання з такими симптомами: висока температура, головний біль, нежить, сухий кашель, збільшення лімфовузлів, запалення слизової оболонки очей (сльозотеча, світлобоязнь, гнійні виділення), пронос та блювання. На 4-5-й день хвороби з’являється червоний висип, який починається зі шкіри голови й обличчя, а згодом розповсюджується на все тіло. Хвороба із симптомами триває до 4 тижнів. Джерелом інфекції є хворий на кiр протягом останніх 2 днів інкубаційного періоду і до 4-го дня після появи висипки.

Читати також:Заступник міського голови спростував чутки про карантин в житомирських школах.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#житомир #кір #епідемія
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...