• Головна
  • У Житомирі триває чемпіонат України з шахів: результати третього дня
09:19, 9 грудня 2017 р.

У Житомирі триває чемпіонат України з шахів: результати третього дня

Після третього туру один з учасників має 100% результат, ним став учасник з Івано-Франківщини Петро Голубка, який спромігся чорними виграти партію, і очолити турнірну таблицю.

Отже, партія Ельдар Гасанов - Артур Фролов проходила в стратегічній боротьбі, в якій краще маневрував Ельдар Гасанов, як наслідок він організував хронічну слабкість в позиції чорних пожертвував якість, а потім стрімкою атакою закріпив свою перевагу, довівши партію до виграшу.

Нічого не віщувало поразки Валерію Гриньову, який грав чорними з Олександром Ковчаном. Після декількох розмінів позиція залишалася рівною, та Валерій послабив сильно позицію короля, що дозволило Олександру нанести комбінаційний удар, шляхом тимчасової жертви слона, після чого позицію не утримати, і Олександр приєднується до гонки лідерів.

Також невдача спіткала Ігоря Випханюка, який грав чорними проти Андрія Вовка. Провівши добре партію в дебюті і мітельшпілі, в ендшпілі Ігор трохи невдало маневрував, і дозволив білим швидше організувати рух пішаків на ферзевому фланзі, на королівському контргра чорних виявилася неефективною, і в результаті багатьох розмінів, Андрій Вовк виграв пішака і разом з ним партію.

В партії Віталія Бернадського-Володимира Онищука багато подій не відбувалося, сторони не ризикували, під час партії перевага була на стороні чорних, проте, позиція білих залишалася міцною, як наслідок нічия.

До нічийної гавані прибула і партія Валерія Невєрова – Михайла Олексієнка, хоча подій у ній було дуже багато, зокрема, відбулася жертва якості з сторони білих, проте, вони отримали досить сильну компенсацію, і результат партії довгий час залишався не ясним. Проте, Михайло зустрічною жертвою якості вирівняв позицію, і партія завершилася у нічию.

І нарешті партія Кіріла Шевченка – Петра Голубки, партія лідера турніру тривала довше всіх 78 ходів, в мітельшпілі Петро стояв гірше, проте, Кіріл допустив неточність жертвуючи пішака, і тим самим дав Петру великі шанси, які той уміло використав, і очолив турнірну таблицю.

Положення після третього туру:

  • Голубка П. 3 очка,
  • Ковчан О. 2,5 очка,
  • Онищук В., Бернадський В., по 2 очка,
  • Олексієнко М., Гасанов Е., Вовк А., Нєверов В. по 1,5 очка,
  • Шевченко К., Гриньов В. по 1 очку,
  • Фролов А. 0,5 очка,
  • Випханюк І. 0 очок.

В четвертому турі (9 грудня) зустрінуться:

Гриньов В. - Фролов А., Голубка П. - Гасанов Е., Олексієнко М. - Шевченко К., Випханюк І. - Неверов В., Онищук В. - Вовк А., Ковчан О. - Бернадський В.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#житомир #шахи #турнір
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...