• Головна
  • У Тетерівці обговорили реформу децентралізації
10:51, 24 червня 2017 р.

У Тетерівці обговорили реформу децентралізації

22 червня в будинку культури с. Тетерівка відбувся тематичний захід у форматі кіноклубу “Децентралізація – нові можливості”, в рамках проекту ПУЛЬС.

Побудова дискусії відбувалася на основі перегляду спеціальних відеоматеріалів, які розроблені фахівцями в сфері реформи місцевого самоврядування. Відеоролики пояснили громадянам, що таке децентралізація, як потрібно діяти щоб їхня громада була успішною та процвітаючою, та де брати кошти для реалізації ідей.

На запитання учасників відповідали запрошені експерти з питань децентралізації, а саме: Василь Невмержицький - директор «Центру розвитку місцевого самоврядування», Володимир Піньковський - політолог, Олег Білецький – депутат, заступник Голови Житомирської районної ради тамедіа експерт - Віктор Радчук.

Найбільше цікавило питання освіти, як шкільної так і дошкільної. Як не дивно в громади села Тетерівка досі немає нормального дитсадка.

Опісля офіційної частини всі учасники заходу продовжили дискусію за кавою.

Підводячи підсумки зустрічі, Олексій Проноза, голова ГО «Молодь за Єдину Україну», який був фасилітаторорм заходу, акцентував:

«Хочу подякувати усім присутнім — учасникам заходу, нашим експертам, які сьогодні знайшли час і прийшли, аби обговорити важливі питання, що хвилюють громадськість. Ми збагатилися новою, корисною інформацією, переглянули цікаві відеоролики на тему децентралізації та розвитку громад, отримали нові корисні контакти і знайомства. Надзвичайно важливо, щоб влада і громада слухали, а головне — чули одне одного. Також хочу додати від себе, що головне — це інвестиція у дітей та молодь, адже вони — наше майбутнє!».

Захід реалізовувала ГО "Молодь за Єдину Україну" спільно із Тетерівською сільською бібліотекою, за підтримки IREX Ukraine, USAID Ukraine , Асоціація міст України та Institute Respublica.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#тетерівка #децентралізація #обговорення #кіноклуб
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...