• Головна
  • 1 долар за 1 га: на Житомирщині за безцінь надали підприємцю понад 6,5 гектарів лісу
10:28, 24 березня 2017 р.

1 долар за 1 га: на Житомирщині за безцінь надали підприємцю понад 6,5 гектарів лісу

 За принципової позиції прокуратури Житомирщини, м. Києва та Генеральної прокуратури України постановою Вищого господарського суду України визнано незаконними розпорядження голови Житомирської облдержадміністрації, договір користування лісовими насадженнями та зобов’язано їх повернути комунальному лісогосподарському підприємству.

Як повідомлялося раніше, на початку 2016 року, за протиправним розпорядженням голови Житомирської обласної держадміністрації, незаконно передано у користування місцевому приватному підприємцю 6, 6 га лісу на території Старосілецького лісництва ДП «Коростишівський лісгосп АПК» КП «Житомироблагроліс» фактично за безцінь - із щорічною орендною платою 1 долар США за 1 га.

Органами прокуратури оскаржено вищезазначене розпорядження та укладений на його підставі договір до суду. Однак, першою та другою судовими інстанціями обґрунтовані доводи прокурорів до уваги не взято.

Остаточну крапку у спорі, який набув значного резонансу, поставила касаційна інстанція, яка скасувала рішення попередніх судів та повністю задовольнила позов прокуратури.

Прокуратура Житомирської області і надалі принципово і послідовно реагуватиме на порушення вимог чинного законодавства у сфері лісокористування та дотримуватиметься послідовності у захисті інтересів держави і громади.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#коростишів #ліс #оренда #прокуратура
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...